Rabarberi blondie

Rabarberikookide aeg on küll möödas, aga kui rabarbereid ikka veel aias leidub, oleks ju patt nendest mitte teha ühte ülimõnusat rabarberikooki. Selle imehea retsepti leidsin siit ja vähendasin veidike ka või ja suhkru kogust. Kui kodus leidub, siis asendan tavaliselt ka nisujahu mõne veidi tervislikuma variandiga. Selle koogi retsepti on minult küsinud juba paljud ja see tõesti väärib üha uuesti ja uuesti tegemist!



Vaja läheb:
150 g võid
150 g suhkrut
2 muna
1 tl vannillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
3 dl jahu
200 g valget šokolaadi
250 g rabarberit ehk 2 keskmise suurusega vart

Sulata või suhkruga ja sega keskmisel tulel kuni suhkur sulab ja veidi karamellistub. Klopi segu hulka munad ja lisa seejärel omavahel segatud kuivained. Kõige lõpuks lisa jämedalt hakitud šokolaad ja rabarberitükid. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ca 20X30 cm vormis. Küpseta 180 kraadi juures 30 minutit. Kui kook on jahtunud raputa peale veidi tuhksuhkrut. Parim on minu meelest see kook just värske taimeteega. Naudi!


Kommentaarid