Kõige lihtsam suvekook

Lihtsuses peitub võlu. Ma ei suuda ikka ära imestada, kuidas on võimalik nii vähestest komponentidest ja nii vähese vaevaga teha meeletult maitsev magustoit. Mis mulle isiklikult veel kõige rohkem meeldib  on teadmine, et lehttainast EI PEA rullima!  Kooki võib teha kas eriti kerges või lihtsalt kerges versioonis, mida olenevalt olukorrast ja viitsimisest siis valida saab. 



Vaja läheb:
500 g lehttainast
400 ml vahukoort
maitse järgi (ca 0,5-2 dl) suhkrut
1 tl naturaalset vaniljepulbrit või vanillisuhkrut
0,5-1 kg värskeid maasikaid või muid lemmikmarju


Retsept ülilihtne: lõika paks lehtainas ilma rullimata koogitüki suurusteks tükkideks. Kui lehttainas on vaid paari millimeetri paksune, siis lao üksteise peale 2-3 kihti. Küpseta 200-kraadi juures 10 minutit või kuni lehttainas on ilusasti kuldpruun.


Nüüd ongi kook põhimõtteliselt valmis. Vahusta vahukoor ja lisa poole vahustamise pealt vähehaaval suhkur ja (kui kodus on siis) naturaalne vaniljepulber. 

Söömiseks ongi kaks varianti. Kui külalised tulemas, siis võib lehttainatüki rebida 3 kihiks ja vahele lõigata värskeid maasikaid ja määrida vahukoort. Samas meeldib mulle aga kõik komponendid lihtsalt taldrikule visata ja siis ise maasikate, vahukoore ja lehttainaribadega mässata. Nii nii hea!






Kommentaarid