Porgandimuffinid toorjuustuse martsipanitäidisega

Porgand ja toorjuust moodustavad lihtsalt ideaalse koosluse! Kui tavaliselt tahab toorjuustutäidisega muffinite tegemisel toorjuust ikka laiali taina sisse voolata, siis selle retseptiga ehk ühe väikese nipiga jääb toorjuustutäidis muffini keskele ja nii on selle mõnusat maitset paremini tunda! Kuna muffinid ise on niivõrd mahlased, siis otsustasin olla veidi laisk ja jätta muffinid täiesti kaunistamata. Kellel rohkem aega toimetada või kui külalised tulemas, siis võib muidugi muffinid kaunistada toorjuustumütsikestega või mõne muu glasuuriga.




Vaja läheb:
2 muna
1 dl suhkrut
1 spl kuhjaga heledat suhkrusiirupit (kui seda kodus ei leidu, kasuta hoopis (1 dl) + 0,25 dl suhkrut)
1,5 dl hapukoort
0,5 dl õli
3,5 dl täisterajahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl kaneeli
1 tl vanillisuhkrut
0,25 tl riivitud muskaatpähklit
3 keskmist porgandit

150 g toorjuustu
0,5 dl tuhksuhkrut
100 g martsipani

Kõigepealt valmista toorsuustutäidis. Selleks vahusta toorjuust tuhksuhkruga. Riivi sisse martsipan ja sega ühtlaseks. Pane toorjuustutäidis toidukile sisse pika vorstina (et pärast saaks lõigata see ca 14 tükiks). Jäta "toorjuustuvorstike" vähemalt 2 tunniks sügavkülma.


Muffinitaina jaoks vahusta munad suhkruga, lisa hapukoor, õli ja suhkrusiirup. Sega omavahel kuivained ja lisa eelnevale. Riivi peene riiviga porgand ja kalla viimaks kõik kokku. Sega ühtlaseks. Vooderda muffinivormid muffinipaberitega ja tõsta üks väike supilusikatäis tainast iga pesa põhja (minul tuli 14 muffinit). Nüüd võta külmikust toorjuust ja lõika 14 tükiks. Aseta iga vormi sisse üks toorjuustutükk ja tõsta seejärel peale veidi suurem supilusikatäis tainast. Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Jahuta. Naudi!



Kommentaarid