Bataadi-rummimaitseline juustukook

Ühed kõige põnevamad koogid on minu arvates ikka need, millesse on "peidetud" selliseid koostisained, mis ei tundu sinna kohe üldse mitte sobivat. Kuidas oleks näiteks šokolaadikook suvikõrvitsaga, kitsepiimajäätis, magustoit peekoniga? Kui need tunduvad liiga veidrad, siis alustuseks võib proovida rummihõngulist bataadi-toorjuustukooki. Karta ei tasu. Need kes ei tea, et koogi sees on veidi bataati ehk maguskartulit, ei oskaks seda ka ise ilmselt pakkudagi. 



Põhi:
200 g Digestive küpsiseid
50 g toasooja võid
1-2 spl rummi (Stroh 60')

Täidis:
500 g toorjuustu
200 g Kreeka jogurtit
2,5 dl pruuni roosuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 suur bataat (ca 550 g)
1 spl rummi
4 muna
Kaunistuseks 2-3 spl suhkrut

Purusta küpsised ja sega rummi ja toasooja võiga ühtlaseks. Suru puru 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi. 



Keeda bataadi vees pehmeks, kalla või auruta vesi välja ning püreesta. Lase veidi jahtuda. Sega teises kausis toorjuust suhkrutega. Lisa toorjuustusegule bataadipüree ja jogurt. Lisa vahustades ükshaaval juurde ka 4 muna. Kalla segu põhjale ja küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund. Kui tahad kindel olla, et kook pealt ei mureneks, siis aseta ahju veel kauss veega (võib-olla peab vahepeal kaussi täitma, muidu juhtub nii nagu minul seekord, et ikkagi suutis kook endale prao tekitada). Enne söömist lase seista külmas vähemalt tunnike.
Kaunistada võib kooki suhkruga, kuid seda peab tegema vahetult enne serveerimist, sest muidu sulab suhkur tordi sisse ära. Sulata suhkur paksupõhjalises potis seni kuni suhkur sulab ja muutub pruunikaks. Seejärel sega kiirelt, et suhkur ei kõrbeks ära ning eemalda kohe tulelt. Pritsi lusikaga karamell koogile ja valmis! Naudi mõnuga!



Kommentaarid