"Kõigile maitseb" šokolaadikook

Ma ei tea ühtegi kooki, mida oleks nii lihtne valmistada ning mis oleks saanud nii palju kiidusõnu ka neilt, kes muidu kooki ei söö! See lihtne šokolaadikook on parim ja kõige pehmem just äsja jahtunult. Selle koogi kaunistamine juhtub ka minu jaoks olema tihti üpriski loominguline tegevus, sest pinda on palju! Enamasti olen kaunistamiseks kasutanud just kookoshelbeid, kuid siin peab küll igaüks oma fantaasial lennata laskma, sest suurt kooki võib kaunistada sajal erineval moel. Ratsalaagi lastele tegin koogi just meie ratsaklubi meeleolus, RSK Simon on koht, kuhu ootame kõiki huvilisi ratsutama!  





Vaja läheb (ca 24 tk):
2,5 dl piima või vett
200 g võid või margariini
4 spl naturaalset kakaod
1 tl soola
5 dl täistera nisujahu (sobib ka tavaline)
3 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1,5 tl soodat
2 muna
1 dl keefirit

Kate:
2 spl piima
100 g võid
200 g tuhksuhkrut
1-2 spl kakaod 
kaunistamiseks kookoshelbeid või muud põnevat

Pane potti piim, või, kakao ja sool ning hoia keskmisel tulel seni, kuni või on sulanud. Lase korra keema tõusta ja võta kohe tulelt. Suures kausis sega kokku jahu, suhkurud ja sooda. Lisa jahtunud kakaomass ja sega ühtlaseks. Klopi väikses kausis munad keefiriga lahti ning lisa eelnevale. Kui segu on ühtlane, siis kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud (suurele) ahjuplaadile. Tainast võib tunduda vähe, aga nii peabki! Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit. Lase veidi jahtuda!

Katte jaoks sulata või piima ja kakaoga, kuid ära keema lase. Võta tulelt. Lisa tuhksuhkur ja sega hoolikalt, nii et ühtegi tuhksuhkru klompi kattesse ei jääks. Määri kate koogile, lase jahtuda. Kaunista nii nagu meeldib ja söö niipea kui võimalik!





Kommentaarid

Postita kommentaar