Maasika- Cream likööriga küpsisetort
Igasuguseid peeneid torte valmistedes tuli mul isu hoopis kõige tavalisema küpsisetordi järele. Vana-hea hapukoore asemel kasutasin vahelduseks täidises hoopis veidike lahjemat Kreeka jogurtit, vahukoort ja kohupiimapastat. Värsked maasikad ja Cream liköör teevad selle küpsisetordi nii nii heaks, et raske on piirduda vaid ühe tükiga. Laste jaoks võib Cream likööri asemel immutada küpsiseid ka piimaga. Kõige parem on see küpsisetort siis, kui lasta sel vähemalt 24 tundi seista.
Vaja läheb:
2 pakki šokolaadimaitselisi küpsiseid
2 pakki iirikreemimaitselisi küpsiseid ( nt Selga)
7 spl Cream likööri ( nt Vana Tallinna)
10 spl kanget kohvi
ca 10 spl maasika toormoosi
200 ml vahukoort
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
100 g Kreeka jogurtit
ca 8 värsket maasikat katteks
ca 10 spl maasika toormoosi
200 ml vahukoort
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
100 g Kreeka jogurtit
ca 8 värsket maasikat katteks
Kõigepealt valmista kreem. Selleks vahusta vahukoor ja sega hulka kohupiim ja jogurt. Nüüd valmista kange kohv ja kalla see koos likööriga supitaldrikule. Ja siis juba tuttav küpsisetordi valmistamise protsess: kasta ühte värvi küpsised ükshaaval korraks likööri-kohvi segusse ja laota siis kohe koogialusele. Küpsised laotasin mõõdus 3X5 ja paar küpsist jäi veel ülegi. Edasi pool toormoosist, siis kreem. Seejärel leota teist värvi küpsised, peale toormoos ja kreem. Korda tegevust, kuid nüüd jäta lihtsalt moosi panemine vahele. Katteks lõika tordi peale maasikaviilud. Jäta külma või jahedasse, nii et kõik maitsed saaksid ilusti läbi imbuda. Naudi järgmisel või ülejärgmisel päeval!
Kommentaarid
Postita kommentaar