Täidetud munad

Vaatasin Suurbritannias tuntud koka Mary Berry munadepühateemalist kokasaadet, kus ta käis külas Inglismaal elavatel välismaallastel ja uuris neilt, millised on traditsioonilised munadepüha road üle kogu maailma. Muidugi tulid mulle tuttavad ette vene pasha ja täidetud munad. Küll aga jäi silma üks väike nipp, kuidas teha traditsioonilised täidetud munad veidike pidulikumaks. Nii saidki  minu pühademunad seekord peedist roosa läike. 




Vaja läheb (4-8le):
1 väike peet
0,25 valge sibul
1 tl mett
0,5 kaneelikoort
0,25 tassitäit äädikat (võib ka natukene vähem, oleneb kui palju äädika maitset soovid)
0,75 tassitäit vett

4 muna
1 spl majonees
1 spl Kreeka jogurt
1 tl Dijon sinep
Sool + korralik kogus tilli

Koori ja tükelda peet. Kalla kokku esimesed kuus koostisainet ja keeda 3 minutit. Kurna roosa vedelik ja lase jahtuda.

Keeda senikaua mune 12 minutit. Aseta munad kohe jääkülma vette, nii tuleb koor paremini maha. Koori munad ja pane jahtunud roosasse vedelikku. Mina kasutasin kilekotti, et kõik munad ilusti värviga kaetud oleks. Hoia mune külmkapis vähemalt 12 tundi, aga võib ka rohkem.


Lõika värvitud munad pooleks. Eemalda munakollased ja suru need kahvliga ühtlaseks puruks. Sega munakollaste hulka hakitud till, majonees, jogurt, sinep ja maitsesta soolaga. Kui segu tundub liiga paks, siis lisa veel jogurtit. Pane kreem pritskotti ja täida munad. Valmis! Naudi!

Kommentaarid