Beseerull sidrunitäidisega

Olen suur beseerullide ja -kookide austaja. Kuna lemon curd on Inglismaal väga populaarne, siis siit ja sealt imbuski mulle pähe mõte teha beseerull, seekord sidrunikreemiga. See on hea võimalus kasutada kohe ka ära tavaliselt järele jäävad munakollased. Vahelduseks tummistele ja biskviidistele kookidele on beseerull midagi ülimõnusat. Retsepti võtsin seekord täiesti puhtal kujul The Guardianist, nii nagu Inglased seda armastavad.



Besee:
4 munavalget
0,5 tl sidrunimahla
200 g suhkrut
1 spl tuhksuhkrut

Lemon curd:
2 suurt sidrunit
4 munakollast
80 g suhkrut
40 g võid

Täidis:
Pool kogust sidrunikreemi
300 g vahukoort
40 g suhkrut
150 g vaarikaid (värskeid või külmutatud)

Esmalt kuumuta ahi 160-kraadini (pöördõhuga ahju puhul pigem 150 kraadi) ja vooderda küpsetuspaberiga umbes 23x33 cm suurune plaat. Besee jaoks vahusta munavalged sidrunimahlaga kuni tekib kerge vaht. Siis hakka vahustamist jätkates lisama järk-järgult suhkrut. Vahusta seni, kuni besee on läikiv ja vaht kõva. Jaota besee plaadile. Kui tahad pähklist pealispinda, siis puista beseele mandlilaaste või hakitud pistaatsiapähkleid. Küpseta 30 minutit. Laota uuele, vähemalt 23x33 suurusele küpsetuspaberile natukene tuhksuhkrut ja kummuta besee õrnalt küpsetuspaberile tagurpidi. Eemalda küpsetuspaber ja lase täielikult jahtuda.

Sidrunikreemi jaoks pane kõik koostisosad potti ja kuumuta pidevalt segades 10-15 minutit kuni kaste pakseneb. Lase jahtuda.

Rulli kokkupanemiseks vahusta vahukoor suhkruga. Sega vahukoorele pool kogust sidrunikreemi (ülejäänud pool jääb pärast pannkoogile määrimiseks). Jaota kreem beseele, laota kreemile vaarikad (külmutatud vaarikad peaksid olema enne üles sulatatud ja üleliigne mahl välja kurnatud). Rulli küpsetuspaberi abiga rull pikemast otsast kokku (nii et rull jääks pikem ja peenem). Naudi!







Kommentaarid