Seemnepõhjaga quiche

Kindlasti on paljud andnud enda jaoks uusaastalubadusi: "Teen rohkem trenni", "Ei söö magusat", Ei söö nisujahu", "Olen veel tublim kui eelmine aasta". See vahemereteemaline quiche läheb lubaduse alla: "Ei söö nisujahu" ja lisada võib ka, et "veidikenegi tervislikum". Muidugi võib täidises kasutada mida iganes kapis leidub, peamine selle quiche'i juures on ikkagi krõmpsuv ja tervislik põhi. Nisujahu asemel kasutasin põhja tegemisel hoopiski kõrvitsa- ja päevalilleseemnete segu, nisukliisid ja kaerahelbeid. Nisukliisid kasutasin just selle pärast, et selles sisaldub kõige rohkem magneesiumi, mida toiduainetest leida võib. Isegi rohkem kui pähklites! Tulemuseks oli hamba all mõnusalt krõmpsuv kasulikkus. Täidise tegemisel hoidusin ka liigsest rasvast ja kasutasin tavalise koore asemel tilgakese piima. Kokku tuligi "natuke tervislikum quiche"!



Põhi:
1,5 dl kõrvitsa-päevalilleseemnete segu (võid ka ise kokku segada)
1 dl kaerahelbeid
0,5 dl nisukliisid
2 spl päevalilleõli
1 tl soola
1 tl oreganot või pitsamaitseainet

Täidis:
1 suur punane sibul
2-3 küüslauguküünt
1 porgand
8 päikesekuivatatud tomatit
12 musta oliivi
150 g feta juustu
3 muna
1 dl piima või kohvikoort
75 g riivitud juustu
Maitsestamiseks soola, tüümiani ja pipart

Põhja jaoks peenesta kohviveskis või köögikombainis päevalilleseemned, nisukliid ja kaerahelbed. Sega hulka sool, oregano ja õli. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 23-25-sentimeetrise läbimõõduga vormi põhja ja äärtesse. Küpseta põhja 175-kraadises ahjus 15 minutit.

Samal ajal prae hakitud sibul ja küüslauk ning lisa pannile riivitud porgand. Nüüd lisa veel ka tükeldatud oliivid ja päikesekuivatatud tomatid. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja murenda peale feta juust. Klopi eraldi kausis lahti munad ja sega piima ja maitseainetega ning kalla see täidisele. Küpseta 180-kraadises ahjus ligikaudu 20 minutit. Viimaseks viieks minutiks puista pirukale ka riivitud juust. Võta ahjust ja serveeri värske salatiga. Pirukas on väga mõnus ka külmalt!





Kommentaarid