Tuuletaskutort ja austusavaldus emale

Emadepäevaks oli mul sel aastal juba aegsasti kink olemas. Peab tunnistama, et natukene enda pealegi mõeldes otsustasin emale kinkida ühe mõnusa plaadi ja savist grillaluse, millega saab teha pizzasid, saiakesi, liha jne nii ahjus kui ka grillil. Muidugi võtsin selle aja, et nikerdada valmis ka üks tort. Ikka maasikate, vahukoore ja karamelliga nagu emadele meeldib. Ja see tuuletaskutort tuli mõnusalt õhuline ja kerge, hoolimata vahukoore rammususest, seega ühest tükist jäi natukene väheks. Tordi idee tuli Cafe Lyon-i ühest tordist, kus tordi põhjaks olid laotud lihtsalt täidetud tuuletaskud. Olgem ausad, midagi nii lihtsat nende tuuletaskute juures ei ole. Proovisingi neid nüüd esimest korda ja palvetasin, et need ilusti välja tuleksid, sest vastasel juhul poleks emadepäevaks torti lihtsalt tulnud. Tegin tuuletaskud selle retsepti järgi ja kiitus lollikindla retsepti eest autorile, sest minul igal juhul õnnestus. Tuuletaskuid jäi veel ülegi, seega sain tordi tegemise ajal ka mõnusalt maiustada. Kindlasti oli kogu jamamine seda väärt ja selline nikerdamine on aeg-ajalt isegi päris närverahustav. 






Vaja läheb:
Tuuletasku retsepti, mille leiad siit.
300 g vanillikohupiimapastat
50 g tumedat šokolaadi
400 ml vahukoort
150 g toorjuustu
20 g kiirestilahustuvat želatiini + ca 3-4 spl piima või apelsinimahla
4 spl suhkrut
0,5 tl naturaalset vanillipulbrit
 ca 500 g maasikaid
12 pehmet iirisekommi (Kalevi Kiss-Kiss)
1 spl võid
1 spl hapukoort

Kõigepealt valmista tuuletaskud täpselt retsepti järgi! Esinduslikku välimust pole õnneks vaja, sest tuuletaskud peidame toidu sisse ära. Minul läks tordi jaoks vaja 12 tuuletaskut, seega ülejäänud täitsin samuti küll täidisega, aga sõin ka kohe ise ära. Täidise jaoks sulata tume šokolaad vesivannil ja sega kohupiimapastaga ühtlaseks. Pane kreem pritskotti ja täida tuuletaskud. Mina toppisin täidist sisse mitmest august, et ikka väga täidiserohked need taskud saaks. Nüüd pane täidetud tuuletaskud (ca 12) 24 cm läbimõõduga vormi põhja. 


Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljega. Vahusta teises ja suuremas kausis toorjuust ja lisa juurde vahukoor. Sega väikeses kuumakindlas kausis želatiinipulber ja vedelik. Kuumuta veidi, et želatiin lahustuks, siis jahuta ja lisa ülejäänud segule. Kui kõik on ühtlane, kalla ja määri vahukoorehunnik tuuletaskutele. Vaata, et kreem läheks ka korralikult koogivormi äärtele ja taskute vahele. 

Katteks poolita maasikad ja laota koogile. Karamellikreemi jaoks sulata või ja lusikaga purustatud iirisekommid madalal temperatuuril, pliidil kuni segu on ühtlane ja tükke pole. Võta tulelt ja sega juurde hapukoor. Piserda kreem maasikatele ja kook valmis. Lase koogil vähemalt kaks tundi külmkapis taheneda. Serveeri armastusega emale!





Kommentaarid