Tagurpidi mustikakook

Mustikavarud vajavad veel hõrendamist ja selleks sobibki üks mustikakoogiküpsetus. Mustikad ja valge šokolaad sobivad imehästi kokku ja kardemoniga maitsestatud põhi seob kõik üheks terviklikuks värskeks mustikakoogiks. Mina kasutasin 20 cm läbimõõduga vormi ja mustikakoogile kohaselt Kalevi valget šokolaadi mustikate ja krõmpsuvate pallikestega. 





Vaja läheb:
2 spl fariinisuhkrut
1 spl toasooja võid
300 g mustikaid
1,5 dl nisujahu
1 tl kardemoni
1 tl küpsetuspulbrit
100 g suhkut
100 g toasooja võid
2 muna
75 g Kreeka jogurtit
75 g valget šokolaadi

Määri 1 spl võid võimalikult ühtlaselt küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja. Raputa peale fariinisuhkur ja laota ühtlaselt peale mustikad.

Taina jaoks sega kokku kuivained. Vahusta eraldi kausis toasoe või. Lisa võile munad ja vahusta ühtlaseks. Lisa ka kuivained, sega ühtlaseks ja kalla koogile. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta hetk ja keera siis kook serveerimisalusele tagurpidi.

Valgeks ääriseks sulata vesivannil valge šokolaad. Võta tulelt ja sega Kreeka jogurtiga ühtlaseks. Määri kreem noa abil koogi äärtele. Lase koogil vähemalt pool tundi külmkapis taheneda.




Eriti mõnus on koogi juurde juua rohelist või valget teed.

Kommentaarid