Maasika-mandli unistuste tort

Üks minu lemmiktorte ja arvan, et paljude lemmik, sest kes suudaks ära öelda maasikatele, mandlitele ja vahukoorele! Tordi retsept pärineb raamatust "Tordiraamat", muutsin küll koguseid mugavamaks, aga kõik on retsepti järgigi superhea. Suvel saab teha tordi Eesti maasikatest ja selle maitse on nii nii hea, et seda pole võimalik isegi kirjeldada! Muul ajal ajavad asja ära ka poe maasikad ja kui Eesti maasikatega võrdlusmomenti ei ole, siis ei saa arugi, et midagi võiks veel parem olla. Ainuke asi, mida selle tordi tegemisel tasuks silmas pidada, on see, et mandipõhjad ei kannata kreemi vahel pikalt seismist ning see tort on parim just pärast paari tundi, kui kook on kokku pandud. Paar tundi lasevad mandli-beseel parajalt pehmeneda, aga mitte jällegi liiga pehmeks minna. Samas ei teki ilmselt koogi liiga pikalt seismisega probleeme, sest nii head kooki ei saa lihtsalt alles jääda! Igal juhul kuulub see tort minu vaieldamatute lemmikute hulka, mis peaks rahuldama iga magusasõbra unistused.


Beseepõhjad:
175 g mandleid või juba valmis mandlijahu
5 munavalget
2,5 dl suhkrut
110 g sulatatud võid
1 dl jahu

Kreem:
800 ml vahukoort
1 dl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1- 1,5 kg maasikaid

Kuumuta ahi 125 kraadini. Jahvata mandlid (mina jätan meelega mõned suuremad tükid sisse). Vahusta munavalged koos poole suhkruga tugevaks vahuks. Lisa mandlijahu ja ülejäänud suhkur. Vala juurde või ja jahu ning sega ühtlaseks. Joonista kolmele ahjupaberile 24-26 cm läbimõõduga ringid ja aseta paberid kolmele ahjuplaadile. Jaota kogu besee kolmeks ja määri ühtlaselt ringide sisse. Pane kõik plaadid korraga ahju ja küpseta 50 minutit vahepeal plaate vahetades, et kõik ühtlaselt küpseksid. Jahuta ja eemalda siis küpsetuspaber. 

Kreemi jaoks vahusta koor suhkrutega. Torti kokku pannes lao lihtsalt kõik komponendid üksteise otsa. Beseepõhi, kreem ja viilutatud maasikad. Siis jälle besee, kreem ja maasikad ja nii ka viimane kiht. Valmis! Pane külma! 2-5 tundi külmas ja naudi!



Siin ka see kevad-sügisene versioon tordist, seekord siis poe maasikatega.




Kommentaarid