Maailma parim lõhepirukas

See on hästi lihtne lõhepirukas, mille idee sain Ragne Värgi blogist. Seda pirukat olen teinud  nii jõululaupäeva lauale kui ka argiõhtuseks palaks. Kui tavapärasest ahjulõhest on tekkinud tüdimus, on see lehtainasse mähitud lõhe ideaalne lahendus. 



Vaja läheb:
400 g lehttainast
450 g lõhe- või forellifileed
3 spl majoneesi
3 spl hapukoort (võid asendada majoneesiga)
Soola ja pipart
Maitseks tilli, porrut, murulauku või rohelist sibulat, sidrunimahla
1 muna

Jaga tainas pooleks ja mõlemad osad õhukeseks. Aseta üks pool ahjuplaadile. Segu jaoks sega kokku lõhetükid (mis ei pea väga väikesed olema), majonees, hapukoor, maitserohelised, sool, pipar ja sidrunimahl. Kõike tunde järgi. Määri pirukas lahtiklopitud munaga ja küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit. Pirukas on parim ikka soojalt!






Kommentaarid