Paleo-brownie

Selle koogi idee algas sellest, kui kirjutasin ajakirja Tervis Pluss eksperiment-artiklit erinevatest kaalulangetus- ja/või toitumisportaalidest. Kõik portaalid ütlesid mulle sama: magneesiumipuudus ehk kaudses tähenduses "tuleb süüa mandleid". Niisama pähkleid süüa pole aga pooltki nii nauditav kui haarata üks patuvaba brownie. Kuna mandlijahu ja mandlid üleüldse pole just kõige odavam kaup, siis ostsin poest hoopis maapähkleid, jahvatasin ära ja sain peaaegu sama hea pähklijahu. Koogi koostis sündis ka pooljuhuslikult. Osa ideest sain siit ning kuna kodus külmkapis seisis karp patuvaba šokolaadikreemi, mis koosnes avokaadost, banaanist ja kakaost, ja mis maitse pooles polnud küll üldsegi mitte halb aga oli tunda, et liiga patuvaba, siis kallasin kogu segu hoopiski brownie sisse. Küpsetatuna pole pea arugi saada, et koogist puudub valge suhkur, munad ja jahu. 




Vaja läheb:
1,75 dl mandli või mõne muu pähkli jahu 
1 tl küpsetuspulbrit
0,25 tl soola
3-4 spl magustamata kakaod
1 küps avokaado 
1 väiksem küps banaan
1 dl maapähklivõid
0.75 dl vahtrasiirupit (+ magusaarmastajatele 1 spl mett)
0,5 dl vett 

Peale:
Peotäis jämedalt hakitud mandleid
Peotäis tumedat hakitud šokolaadi 

Sega omavahel kuivained. Teises kausis sega kõik ülejäänud ained (banaan ja avokaado püreestatuna või lihtsalt puruks surutuna). Lisa sinna kuivained, sega ühtlaseks ja kalla 20 cm läbimõõduga koogivormi. Puista peale mandleid ja šokolaadi ning pane 25 minutiks ahju 175 kraadi juurde küpsema. Mulle meeldis kõige rohkem süüa seda soojalt koos jäätisega. Samas võid lasta koogil jahtuda (siis on seda kergem lõigata) ja serveerida tervisliku kookoskreemiga või veidi rammusama vahukoorega. Ahjaa, niisama on ka hea!


Kommentaarid