Eestimaa sünnipäevaks üks lihtne kohupiimakook

Kui eelmiseks vabariigiaastapäevaks tegin küllaltki aeganõudva koogi ja mässasin toiduvärvidega, et saada sini-must-valget värvi tordi sisse, siis sellel aastal lähenesin teisiti. Mis on need tõelised Eesti maitsed? Mida kusagilt mujalt nii head ei saa? Tais olles jõudsin järeldusele, et Eestimaa suvi on lihtsalt imeline aeg, kus lisaks kõigele saab maailma parimaid maasikaid. Kuna värskeid Eesti maasikaid on praegusel hetkel võimatu saada, kasutasin suvel purki pandud ja sügavkülmutatud maasikatoormoosi. Teiseks on muidugi kama see, millega muud rahvad ilmselt just sina-peal ei ole. Kui kamajahu pole ka sinu lemmik, võid selle asendada lihtsalt jahuga. Ja kolmandaks tuli mulle suureks üllatuseks see, kui minu Rootsis elav õde rääkis, et seal ei tunta sellist asja nagu kohupiim ja kohupiimakook?! Kuidas see võimalik on? Muidugi on seda saada kuskil öko-poodides või erilistes kauplustes, aga supermarketist nii lihtsalt kohupiima ei leia. Seega on kohupiim Eesti luksus, mille tahan ka kindlasti koogi sisse panna. Kama, kohupiim ja maasikad - nii valmiski suve igatsusest inspireeritud kook Eestimaa sünnipäevaks.



Põhi:
1 dl kamajahu
1,5 dl nisujahu
1-2 spl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
100 g võid
2-3 spl vett
1-2 spl Juubelitordipulbrit (võib vabalt ka välja jätta, lihtsalt mul oli seda kodus üle)

Täidis:
200 g vanillikohupiima
300 g vanillikohupiimapastat
3 spl kondentspiima 
2 muna
Serveerimiseks maasikatoormoosi

Sega põhja jaoks kuivained ja lisa toasoe või. Sega ühtlaseks purutaoliseks massiks ja lisa vesi. Kui segu on ühtlane, kata 2/3 tainaga 21 cm läbimõõduga (ja küpsetuspaberiga vooderdatud) koogivorm.  Küpseta põhja 200 kraadi juures 10 minutit. 1/3 tainast rulli lahti, lõika ribad ja jäta ootama. 

Täidiseks sega kõik ained kokku ja mikserda ainult nii palju, et kõik komponendid oleksid ühtlaselt segamini. Teoorias mida vähem kohupiima- ja toorjuustukooke mikserdada, seda parem tulemus peaks tulema. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja laota peale ribad. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus 40-45 minutit. Serveeri külmalt koos maasikamoosiga! 


Minu mälestused Eestimaa suvest!








Kommentaarid