Ülikerge kondentspiima toorjuustukook

Käisin sõpradega Kadrioru ühes mõnusas kohvikus NOP, mille koogid on lihtsalt nii ahvatlevad, et muidugi pidin proovima valge šokolaadi toorjuustukooki. Süües kasvab isu ja selle mõnusa toorjuustu koogi maitset tundes tekkis kohe tahtmine teha üle pika aja jälle üks mõnus toorjuustukook. Seekord ei hakka pikalt meisterdama, tahaks lihtsalt midagi kohe ja midagi head. Tuligi kondentspiima toorjuustukook.






Vaja läheb:
175 g Digestive küpsist
50 g toasooja võid
3 muna
600 g lahjat toorjuustu
1 väike purk (397 g) kondentspiima

Kaunistuseks:
peotäis kultuurmustikaid
2 peotäit maasikaid
75 g halvaad

Purusta küpsised ja sega toasooja (või sulatatud) võiga. Suru 24-26 cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja ja jäta seniks külma, kuni täidis valmib. Vahusta toorjuust, lisa vahustades ükshaaval munad ja siis kondentspiim. Proovi vahustada võimalikult vähe, kuid nii palju kui vaja, et ained ära seguneksid. Liigne vahustamine pole juustukookidele hea. Küpseta 160-kraadises ahjus ca 50 minutit ja jahuta. Kaunista näiteks maasikate, mustikate ja halvaaga. Easy, breezy...



Kommentaarid