Dinner In The Sky

Mul pole lihtsalt sõnu kirjeldamaks, kui laheda kogemuse osaliseks ma sain Dinner In The Sky's! Väga väga lahe elamus nii toidu kui ka imelise ja veidi kõhedust tekitava vaate poolest, mida soovitaksin küll igaühele. Ka neile, kes lõbustuspargis ei julge ülepea viivatele karussellidele minna (sest mina ei julge). Aga see oli küll äge! Ette oli siis nähtud Lunch in the Sky, mis koosnes kolmekäigulisest lõunast, mille peakokk oli maailma parimaks kokaks kuulutatud Geir Skeie. Norrast pärit kokk oli Bocuse d'Or 2008. aastal eurooplastest parim  ning sai 2009. aastal maailmameistriks. 

Eelroaks oli 39-kraadini küpsetatud lõhe, lisandiks midagi värsket, munakaste ja paneerikud rukkis
Peale sööjate tõsteti õhku veel kaks kokka, kes serveerisid ja tutvustasid toitu, veiniekspert ja jutukas turvaülem, kelle töö oli hästi palju lobiseda, et inimestel mitte mingil juhul paanikat seal üleval ei tekiks. Aga see toimis, isegi need, kellel alguses jalg veidike värises, rahunesid pärast turvaülema pajatusi maha.

Pearoaks oli lest, millele lisandiks erinevad kaunalised ja imehea kaste, mille valmistas peakokk isiklikult ja mille nime ei suutnud isegi abikokk välja hääldada
Ja kõige lõpuks siis kaua oodatud magustoit - vaarikad eri viisil! Ehk vaarikatarretis, vaarikasorbett, vaarikamoos ja värsked vaarikad. Lisandiks valge šokolaadi ja kardemoni kreem ning krõbe vahvel. Oleksin söönud kohe kolm portsu!


Igaks juhuks peaks veel mainima, et jah, inimesele, kes tahab korralikku kõhutäit, võib valmistada see pettumuse. Aga suurtes kogustes toitu polegi Dinner In The Sky eesmärk! Ilus vaade oma kodulinnale ja võrratud maitseelamused on need, mis panevad mind ootama (ja raha koguma) juba järgmist aastat, et jälle midagi nii lahedat kogeda!


Kommentaarid