Kohvitort pisikese kirsiga

Minu armas onutütar Annamaria sai juba täisealiseks! Kõlan nüüd nagu vana inimene, aga ei suuda ära imesada kui kiiresti see aeg ikka läheb. Aga lillede asemel otsustasin teha ühe pidulikuma koogi, mis võttis ikka omajagu aega, aga oli kokkuvõttes seda väärt. Kohvikreem, õrn karamellikreem, Nutellakreem ja hapukad kirsid on ühes suutäies tõesti maitsvad. Kaunistada võib muidugi igat moodi, mina otsustasin keerutorude ja lipsu kasuks!



Kakaobiskviit:
5 muna
3 spl jahu
3 spl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
2-3 spl kakaod
200 g suhkrut

Biskviidi õnnestumiseks on kõige tähtsam vahustada esmalt munad suhkruga VÄGA kohevaks ja tihedaks vahuks. Sellega võib minna kogunisti kuni 5 minutit. Seejärel vahusta hulka omavahel eelnevalt segatud kuivained. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Jahuta!

Nutella kreem:
200 ml vahukoort
2 spl kuhjaga Nutellat
150 g toorjuustu

Vahusta rõõskkoor. Teises kausis vahusta toorjuust Nutellaga ja sega hulka vahustatud koor.

Karamelline kreem:
3 spl fariinisuhkrut
200 ml vahukoort
150 g toorjuustu

Kuumuta fariinisuhkur 30 ml rõõskkoorega. Lase jahtuda! Ülejäänud koor vahusta paksuks vahuks. Vahusta eraldi toorjuust ja lisa vahustades vahukoor ja jahtunud karamellisegu. 

Kohvikreem:
100 g toasooja võid
2 munakollast
3 spl tuhksuhkrut
2 spl lahustuvat kohvipulbrit + 2 spl keevat vett

Vahusta või munakollaste ja tuhksuhkruga. Lisa eelnevalt kuumas vees lahustunud  ja siis jahutatud kohvipulber. 

Vahele ja katteks:
0,5 tassi kanget kohvi
200 g toruküpsiseid
3-4 spl toorkakaohelbeid (neid saab loodustoodete poest ja on väga head magneesiumiallikad, võib ka retseptist ära jätta)
250-300 g hapukaid kirsse
lipsupaela

Tordi kokkupanek:
Lõika biskviit kolmeks. Immuta esimene kiht 2-4 spl kohviga. Laota peale pooleks lõigatud kirsid, kust on kivid eelnevalt eemaldatud. Kirsside peale tuleb karamelline kreem. Seejärel tõsta tordile õrnalt teine biskviidikiht ja immuta jällegi kohviga. Laota samamoodi kirsid ja määri peale Nutellakreem. Kreemi peale puista toorkakaohelbeid. Nüüd veel viimane biskviitketas, immuta kohviga, määri tort pealt ja külgedelt kohvikreemiga. Küpsiseäärte puhul pead arvestama, et üleöö seismisega muutuvad torud veidi niiskemaks. Kas siis kohe või vahetult enne serveerimist lõika küpsisetorud pooleks ja suru koogi äärtele. Kaunistuseks võid koogi peale puistata ka kakaohelbeid. Lips seo ka veel tordi ümber ja ongi kingitus valmis!





Kommentaarid