Skoonid valge šokolaadi, vaarikate ja mustikatega

Ma ei ole just kõige suurem "teeme ise taina" fänn. Enamasti ostan ikka poest juba valmis tehtud, külmutatud taina ja saab vähese vaevaga ka väga head küpsetised meisterdada. Leidsin aga sellest blogist väga huvitava skoonide retsepti, mis oli nii ahvatlev, et pidin kindlasti järele proovima. Ja see oli ka seda aega väärt! Need IMEPEHMED pirukad on lihtsalt nii MAHLASED ja MÕNUSAD, et kohe kindlasti teen neid veel.




Vaja läheb (ca 14 tk):
5 dl jahu
1 dl suhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
1 muna
veidi riivitud sidruni koort
0,5 tl soola
1 dl piima
1 dl hapukoort
150 g võid
2-3 dl vaarikaid
2-3 dl mustikaid
75 g + 75 g valget šokolaadi
75 g mandlilaaste

Kõik koostisained peavad taina valmistamisel olema külmad ja kokkusegamine peab toimuma kiiresti, nii et või ära ei jõuaks sulada. Pane ahi 200 kraadi peale soojenema. Sega külmkapikülmad piim, hapukoor ja lahtiklopitud muna. Sega suuremas kausis jahu, suhkur, küpsetuspulber, sooda, sool ja sidrunikoor. Lisa hakitud külm või. Kas köögikombainis või lusikaga sõtkudes tuleks või kuivainetega ühtlaseks segada. Püüa seda teha kiiresti! Lisa eelnevalt kokkusegatud hapukooresegu ja vormi tainas ühtlaseks. Tainas ei tohiks käte külge jääda ega olla ka liiga jahune. Seega vajadusel lisa kas piima või jahu. Mina pidin lisama umbes 3 spl jahu, et tainas käte külge ei kleepuks + ohtralt rullimiseks.

Laota rullimispinnale palju-palju jahu ja pane tainapall jahule. Raputa peale samuti jahu ja rulli ettevaatlikult tainas ristkülikukujuliseks. Rullimise vahepeal lisasin veelgi jahu, et tainas rulli külge ei hakkaks. Puista peale marjad, mandlilaastud ja pool riivitud šokolaadist. Keera tainas ettevaatlikult rulli (tainas on väga pehme, seega võtab aega). Lõika rullist kolmnurksed saiad ja aseta ahjuplaadile. Küpseta ca 20 minutit, kuni rullid on õrnalt pruunikad! Kaunistuseks jäta mõned toored marjad, riivi peale ülejäänud valge šokolaad ja puista üle mandlilaastudega. Skoonid on parimad just ahjusoojalt või leigelt, aga erinevalt paljudest küpsetistest säilitavad oma pehmuse ka järgmisel päeval. Muahh...




Kommentaarid