Kinder šokolaaditort

1. september jõudis jälle kätte ja seekord tähendab see minu jaoks veidi teistsugust ees ootavat kooliaastat.  Nimelt hüppan septembri lõpus lennuki peale ja vaatan aastakese, kuidas Londonis elu ja õppimine käib. 

Kodus magusakapi ust avades tabas mind kerge paanika: mul on nii palju erinevaid magusaid "koogi sisse toppimise" tooteid, mis tuleb nüüd kõik enne ärasõitu ära kasutada. Kuna 1. septembriga meenuvad ikka esmalt väikesed koolijutsid, siis jäi mulle kapist silma just iga koolilapse unistus - kotitäis erinevaid Kinderi šokolaade! 

Koogi tegemine läks muidugi...natuke teistmoodi kui arvasin. Sellest suurest kogusest Kinderi toodetest hakkasid saladuslikult ei-tea-kuhu "kaduma" mõned parimad palad. Need šokolaadid on lihtsalt nii head, et suutsin ära süüa nii mõnegi šokolaadi, mille kavatsesin alguses koogi sisse panna.

Midagi jäi ikkagi alles ja kui kokku panna hästi palju Kinderi šokolaadi ja üks mõnus tort, on tulemus midagi väga magusat, rammusat, šokolaadist, kuid ääretult mõnusat ja tuttavat.  Hoolimata sellest, et alguses tundus nagu kõigi suud saaksid magusaks ka pisikesest šokolaadisest tükikesest, siis õhtu lõpuks oli kogu kook märkamatult laualt kadunud. Usun, et see on hea märk...



Biskviit:
4 suurt muna
1,75-2 dl suhkrut
1 dl kartulijahu
3 spl naturaalset kakaopulbrit
1 spl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga väga tugevaks vahuks. Selleks kulub vähemalt 5 minutit. Sega kokku kõik kuivained ja sõelu ettevaatlikult munavahu hulka. Kalla tainas 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit. Ava ahi ja lase biskviidil avatud uksega ahjus jahtuda. Kui biskviit on täielikult jahtunud, siis lõika see kolmeks. 

Täidis:
400 ml vahukoort (jäta 4 spl katte jaoks)
190 g toorjuustu või Kreeka jogurtit (lahjemaks variandiks)
4 Kinder Country šokolaadi
1 Kinder Bueno šokolaad

Täidise jaoks vahusta vahukoor ja lisa vahustades hulka toasoe toorjuust või Kreeka jogurt. Haki šokolaadid ja sega vahukooresegu sisse.

Kate:
200 g toorjuustu
100 g Kinder Chocolate šokolaadibatoone (eestimaise versioonina kasuta Annekese uut piimatäidisega šokolaadi)
4 spl vahukoort
1 pakk Kinder Shoko-Bons mune
1 tk tumedat šokolaadi

Vahusta toasoe toorjuust mikseriga korraks läbi ja kata sellega kook ning selle ääred. Sulata madalal kuumusel paksupõhjalises potis šokolaadibatoonid koos vahukoorega. Jahuta toatemperatuurini. Kalla šokolaadisegu koogile ja jäta kook vähemalt 15 minutiks külma. Nüüd riivi peale väike tükike tumedat šokolaadi ja kaunista enne serveerimist šokolaadimunadega. Serveeri samal või järgmisel päeval.






Kommentaarid

Postita kommentaar