Pistaatsia-šokolaadikook

Pistaatsia on minu vaieldamatu lemmik. Mainin kohe ära, et seda kooki saab edukalt teha ka maapähklivõiga ja maapähklitega. Kuna kahjuks on selle rohelise maiuse leidmine ja koogi sisse panemine küllaltki keeruliseks tehtud. Suuremates poodides ilma soolata pistaatsiapähklit ei müüda. Pistaatsiapastaga samuti siin priisata ei ole, kuid seda siiski juba koogipoodides leidub. Soovitan soojalt! Isegi siis kui kooki pole plaanis teha, saab pastat lisada igasugustele magustoitudele vahukoore või toorjuustu hulka. Siit aga kook, milles särab pistaatsia, annab tummisust šokolaad ja lisab värskust ja hapukust vaarikas. Maasikahooajal kindlasti kohustuslik hoopis koos maasikatega. 





Kakaobiskviit:
4 muna
1,5 dl suhkrut
5 spl jahu
5 spl kartulijahu
4 spl kakaod
1,5 tl küpsetuspulbrit

Vahusta munad suhkruga kõige tugevamal võimsusel 7-10 minutit. Sõelu juurde kõik kuivained ja sega õrnalt ühtlaseks. Vala tainas 24-cm läbimõõduga vormi ja küpseta 200-kraadi juures 20 minutit. Jahuta.

Täidis:
400 ml vahukoort
150 g toorjuustu
4-6 spl kondentspiima
0,5 tl naturaalset vaniljet
2 spl pistaatsiapastat (nt Seikluskohviku poest) (või 3 spl maapähklivõid)
300 g vaarikaid
0,5 tassi kanget kohvi + 1 spl Amaretto likööri
50+50 g tumedat šokolaadi
25 g võid
2 spl kakaod
75 g pistaatsiapähkleid (soolamata) (või maapähkleid)

Vahusta vahukoor toorjuustu ja suhkruga. Lisa kondentspiim ja vanilje. Siis tõsta paar supilusikatäit täidist teise kaussi, kuhu sega kakao (see jääb hiljem kaunistamiseks). Suuremale osale kreemile sega juurde pistaatsiapasta. Tordi kokkupanemiseks lõika biskviit kolmeks. Immuta tordipõhjad järgemööda kooki ladudes kohviga, mis segatud eelnevalt likööriga. Jaga täidis kahe kihi vahel ära. Lisaks kreemile laota kahe kihi vahele veel 50 g hakitud šokolaadi ja enamik vaarikatest. Ära unusta ka kõige pealmist pinda kohviga immutada. Katteks sulata ülejäänud šokolaadist koos võiga ja kalla tordile. Peale tupsuta pritskotist kakaokreem ja kaunista vaarikate ning hakitud pähklitega. Lase tordil ööpäeva jagu maitsestuda. Naudi!


Kommentaarid