Mangovahuline tort

Mango on kõikidest viljadest minu lemmik! Selles koogis saavad kokku imehea mandlihõnguline besee ja kreemjas mangovaht. Ühest küljest mõnusalt kerge, kuid teisest küljest parajalt kreemine on see suutäis. Kodujuust, mango ja mitte ühtegi grammi jahu liigitavad selle koogi pigem taljesõbralike kookide kategooriasse koogimaailmas. Kindla peale minek kõigile neile, kellele meeldib mango.


Beseepõhi:
150 g mandlijahu või purustatud mandleid
3 munavalget
200 g suhkrut

Mangovaht:
400 g kodujuustu hapukoorega
200 ml vahukoort
40 g suhkrut
0,5 tl mandliekstrakti
0,5 tl naturaalset vaniljepulbrit
200 g maitsestamata toorjuustu
450 ml mangopüreed (Bonne)
2 pakki kiirestilahustuvat želatiini

Põhja jaoks vahusta munavalged ning vahustamise lõpu poole lisa suhkur. Sega hulka mandlijahu ja küpseta 24 cm läbimõõduga vormis 175-kraadises ahjus 25 minutit. Jahuta.

Mangovahu jaoks püreesta saumikseriga kodujuust. Vahusta vahukoor suhkru ja vaniljega. Lisa maitsestamata toorjuust ning vahusta kuni saad ühtlase massi. Sega juurde kodujuust ja lisa ka 300 ml mangopüreed ning sega ühtlaseks. Lahusta želatiin 150 ml mangopürees, kuumuta, jahuta veidi ja sega kreemile. Vala täidis koogipõhjale ning aseta vähemalt neljaks tunniks külmkappi tahenema. Serveeri maasikate, mandlite, mustsõstarde või hoopiski viigimarjadega!

Kommentaarid