Mandlihõngulised marjamuffinid

Väga kaua aega ei ole ma muffineid küpsetanud. Õigemini väga kaua aega ei ole ma üldse midagi küpsetanud, sest aega on jube vähe. Ja kui olengi, siis võtan ette vanad head retseptid ja katsetamiseks aega ei jätku. Siiski, siiski täitusid muffinivormid vaarika- ja mustikarohke tainaga, kuhu sisse paigutasin ka martsipani. Ja ükski õige muffin ei saa jääda ilma suure kreemitupsuta!





12 muffinit:

75 g nisujahu
75 g täistera kaerajahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 sl vanillisuhkrut
0.25 tl soola
2 muna
150 g suhkrut
150 g Kreeka jogurtit
50 g võid
150 g vaarikaid
150 g mustikaid
100 g martsipani

Kreem:

200 ml vahukoort
150 g toorjuustu
3-4 spl suhkrut
0.5 tl mandliekstrakti
Kaunistamiseks mandlilaaste jms

Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kuivained ja lisa riivitud martsipan. Lisa munasegule jogurt, sulatatud ning jahutatud või ja kuivained. Viimaks sega õrnalt juurde marjad ja tõsta tainas muffinivormidesse. Küpseta muffineid 220-kraadises ahjus umbes 20 minutit. Lase muffinitel täielikult jahtuda. 

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkruga. Teises kausis vahusta toasoe toorjuust ja lisa vahustades vahukoor. Kõige lõpuks lisa mandliekstrakt. Pane kreem pritskotti ja kata jahtunud muffinid. Kaunista nii nagu parasjagu meeldib. Naudi!


Kommentaarid