Maasika-kohupiima kook, katteks šokolaad!

Mida teha, kui tuleb mõni sünnipäev või pidu, kus peab koogi tegema nii, et igaüks - nii suur kui väike - saaks ampsata ühe tüki? Selleks tuleb kasutada maitseid, mis pea kõigile meeltmööda. Šokolaad, kohupiim, vahukoor ja maasikad! Just need maitsed saavadki selles koogis kokku ja moodustavad koos mooniseemnetega mõnusalt tuttava maitse. Kindlasti võiks suvel kasutada värskeid maasikaid, aga väga edukalt saab ka talvel külmkapist välja võtta suvel karpi pandud maasikad ja neid kasutada. Igatahes on see minu arvates küll kook, mis sobiks nii üheksakümnendale kui ka seitsmendale sünnipäevale nii suvesse kui ka talve.




Mooniseemnepõhjad:
4 muna, eraldatult
200 ml kondentspiima 
140 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
3 spl mooniseemneid
0,5 tl soola

Täidis:
200 g maasika toormoosi
300 g maasikaid
300 ml vahukoort
300 g vaniljemaitselist kohupiimapastat
200 g kohupiima
2 spl suhkrut
1 tl naturaalset vaniljepulbrit

Kate:
100 g tumedat šokolaadi
100 g piima šokolaadi
100 ml vahukoort

Põhjade jaoks kuumuta ahi 180-kraadini. Vahusta munakollased heledaks vahuks, lisa kondentspiim. Sega omavahel kuivained ilma mooniseemneteta ja lisa munakollastele. Eraldi kausis vahusta munavalged ja sega kolmes jaos ülejäänud tainasse. Lisa mooniseemned ja kalla tainas 24-sentimeetrise läbimõõduga koogivormi. Küpseta 20-25 minutit. Lase jahtuda enne kui koogi pooleks lõikad.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vaniljega ning lisa kohupiimad. Katte valmistamiseks sulata potis šokolaadid koos vahukoorega kuni segu on ühtlane. 

Koogi kokkupanemiseks lõika esmalt mooniseemnepõhjad pooleks ja immuta maasika toormoosiga. Tõsta esimesele põhjale pool vahukoorekreemist ja laota kreemile maasikaviilud. Nüüd laota maasikatele ka ülejäänud kreemist ja tõsta kõige peale põhi nii, et moosiga immutatu pool jääks allapoole. Viimaseks kata kook šokolaadiglasuuriga. Soovitavalt lase koogil üle öö seista, nii muutuvad maitsed veel paremaks. Naudi!

Kommentaarid