Apelsinine šokolaadi-toorjuustukook

Liiga palju aega on möödas, kui ma viimati siia mõne juustukoogi retsepti siia kribasin. Tegemist on lihtsa šokolaadise ampsuga, millele lisavad põnevust apelsini-karamellikaste ja pohlad. Imehead ja teistmoodi karamellikastet tuleb retseptis antud koguste järgi küllaga, nii et kõik ülejäänu on mõeldud söömiseks saia peal, jäätisega või niisama kommi asemel. Kui teha sellest koogist 100% jõuluversioon, siis kasutaksin šokolaadiküpsiste asemel hoopis piparkooke. 



Juustukook:

180 g šokolaadiküpsiseid
80 g toasooja võid
400 g toorjuustu
200 ml hapukoort
4 muna
2 spl magustamata kakaopulbrit
100 g šokolaadi
100 g suhkrut

Purusta küpsised ja sega toasooja võiga. Suru 24-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja jäta täidise valmimise ajaks külma. Sulata šokolaad. Vahusta toasoe toorjuust suhkruga, lisa hapukoor ning seejärel vahustades munad. Viimaks lisa ka kakao ja sulatatud šokolaad. Pane ahju ja küpseta 175-kraadises ahjus umbes 45-50 minutit. 

Karamellikaste:
200 ml vahukoort
300 g suhkrut
0,5 tl naturaalset vaniljepulbrit
1 apelsini koor ja mahl
0,5-1 tl soola
200 g võid
3 spl balsamico kastet

Karamellikastme jaoks pane apelsinimahl potti ja lisa vanilje. Keeda umbes 9 minutit. Vala vahukoor teise potti ja aja samuti keema. Kolmandas potis sulata 100 g suhkrut madalal kuumusel, kuni see muutub karamelliks. Nüüd lisa ülejäänud suhkur ja kuumuta kuni saad heleda karamelli. Varu aega, muidu kõrbeb karamell ära ja pead uuesti alustama! Lisa karamellile kuum vahukoor ja seeljärel apelsinimahl. Kõige lõpuks viska hulka ka võitükikesed ja balsamico. Jahuta ja säilita ülejääk purgis. 

Koogile on vaja vaid 4-5 spl karamellikastet. Kata kook veel pohladega ja valmis. Naudi!


Kommentaarid