Türgi hommikusöök - menemen

Käisin hiljuti just Türgit avastamas ja sain muidugi nautida ka Türgi parimaid palasid. Lisaks künefele, millest sai minu lemmikmagustoit, ja kebabile, millest sellel maal küll puudust ei tule, meeldis mulle väga ka traditsiooniline Türgi hommikusöök. Menemen tähendab peamiselt tomatikastmesse segatud munarooga, mida süüakse värske saiaga või lavašiga. Seda on nii kerge teha ja maitseb imehästi! Seega on menemen ideaalne, toitev hommikusöögivariant, mida saab ka mitmeks päevaks ette teha ja külmkapis säilitada. Kindlasti võiks menemeni oma maitse järgi tuunida kasutades erinevat sorti pipralisi ehk siis tšillipipart, jalapenosid või tavalist paprikat. Samuti lisatakse tavalisele menemenile tihti erinevaid lisandeid nagu näiteks valget feta tüüpi juustu, hakkliha või muud säärast. Mina tõin Türgist kaasa väikese tükikese ehtsat kohalikku juustu ja leidsin siit Londoni poodidest sellised väikest kasvu paprikad, mis andsid menemenile seekord küll veidi lahjema maitse, kuid järgmine kord kasutan juba midagi teravamat. Hea vaheldus tüüpilisele praemunale või võikule on menemen kohe kindlasti!



Vaja läheb (2-3-inimesele):
Praadimiseks võid või õli
4 muna
3-4 suuremat tomatit
0,5 suurt valget sibulat
1 suur paprika või muud pipralist
100 g feta juustu
(1-2 tl konsentreeritud tomatipastat)
Maitsestamiseks soola ja pipart
Peotäis peterselli


Haki esmalt sibul ja prae seni kuni ta muutub klaasjaks. Lisa hakitud paprika ja prae umbes 2 minutit.  Lisa hakitud tomatid ja lase madalal kuumusel kusagil 15 minutit podiseda, kuni tomatid muutuvad pehmeks ja moodustub tomatikaste. Maitsesta soola ja pipraga. Kui tunned, et tomatimaitsest jääb väheks, siis lisa ka konsentreeritud tomatipasta. 



Klopi eraldi kausis lahti munad ja lisa need pannile samal ajal pidevalt segades. Munad hakkavad tasapisi küpsema, aga sina jätka segamist kuni segu tundub mõnus - mitte liiga vedel, mitte liiga tükkis. Kõige lõpuks sega sisse feta juustu tükid. Puista peale värsket peterselli ja söö lavaši või oma lemmiksaiaga. Peale sellist hommikusööki peaks küll ilus päev garanteeritud olema!



Kommentaarid

  1. Väga mõnus hommikusöök, Türgis sõin. Olen ka ise teinud, selge see, et Türgis saadu oli parim!

    VastaKustuta

Postita kommentaar