Pannkoogi-juustutort

Kui sul on tunne, et vajad pannkookide tegemisel veidi harjutamist või tunned, et eelmisel pühapäeval jäid pannkoogid küpsetamata, siis mul on täpselt selline kook, mis laseb pannkooke kuhjaga vorpida. Selle retsepti idee leitsin netist ilusate tortide pilte vaadates ja pannkookidest juustutordi tegemine tundus põnev. Pannkookide retsepti muutsin aga endale teada-tuntud ja järgi proovitud retseptiks ning kuna jõulumeeleolu poeb juba põue, siis puistasin oma pannkoogijuustutorti  veidike jõhvikaid ja natukene piparkoogimaitseainet. Kusjuures kui päris torditegemise tuju ei ole, siis võib sama pannkoogiretsepti edukalt kasutada ka lihtsalt jõuluaja pühapäevahommikuste pannkookide tegemiseks. 

Pean tunnistama, et ega nende pannkookide juustukoogiks sättimine nii lihtne ei olnudki. Kindlasti oleks sellest palju abi, kui põhjade ja küljepannkookide sättimisel oleks mõni abiline, kes "seinapannkooke" üleval hoiab, senikaua kuni täidis ja täidisepannkoogid ilusti koogivormi saavad sätitud. Tegelikult muud raskust selle koogiga ei olegi. Igal juhul on see kook midagi natukene teistsugust ja kindlasti sobib hästi jõululauale. Isu saab täis nii imeheast koogist kui ka pannkookide küpsetamisest!




Ricotta-jõhvika täidis:
250 g ricotta kohupiima
1 dl hapukoort
1 muna
4 spl suhkrut
50 g jämedalt hakitud valget šokolaadi
200 g jõhvikaid (sobivad ka külmutatud)

Toorjuustutäidis:
300 g maitsestamata toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
1 dl hapukoort

Pannkookid(8 pannkooki):
Praadimiseks õli või võid
4 muna
8 spl (väikese kuhjaga) jahu
2 tl (väikese kuhjaga) piparkoogimaitseainet
ca 250 ml vett

Katteks:
0,5 dl hapukoort
50 g toorjuustu või mascarpone juustu
100 g valget šokolaadi
Kaunistuseks kaneeli ja jõhvikaid


Kõigepealt valmista mõlemad täidised. Ricottatäidise jaoks vahusta ricotta suhkruga ja lisa vahustades muna. Hea koogi saladus on kõikide toorjuustukookide puhul vahustada nii vähe kui võimalik ehk täpselt nii, et ained omavahel seguneksid. Lisa jõhvikad, šokolaad ja sega. 

Toorjuustutäidise jaoks vahusta jällegi toorjuust suhkruga, lisa vahustades ühkshaaval munad ja lõpuks lisa hapukoor. 

Nüüd on õige aeg panna ahi 175 kraadi peale soojenema. Pannkookide jaoks klopi lahti munad ja lisa neile jahu ja piparkoogimaitseaine. Sega seni, kuni jahuklompe enam segus ei ole ja kõik on ilus ühtlane. Kui klombid sisse jäävad, siis enam pärast vee lisamist neid ära ei saa. Lisa nüüd vähehaaval ja pidevalt segades vesi. Vajadusel võid vee või jahu kogust suurendada, kui tundub, et segu jäi liiga vedel või liiga paks. Nende pannkookide jaoks peaks segu olema küllaltki vedel, selline vahustamata vahukoore tekstuuri meenutav. Hakka ükshaaval pannkooke suurel pannil või/õliga küpsetama. Et pannkoogid pärast kenasti üksteise küljest ka lahti tuleks, võid pannkookide vahele igaks juhuks laotada küpsetuspaberitükikesi. 

Hakka kooki kokku panema! Selleks vooderda 24-sentimeetrine lahtikäiv vorm küpsetuspaberiga. Nüüd tuleks jagada ricottatäidis nelja pannkoogi vahel ja kõik neli pannkooki täita ja siis kokku rullida. Nüüd aseta neli pannkooki koogivormi põhja ja äärtesse, nii et iga pannkoogi serv kataks ühe ääre ning kõik pannkoogid ulatuksid ja kataksid põhja. Ääred võiksid pigem natukene rohkem kui vähem üle koogivormi serva või servani ulatuda, sest hiljem saab üleliigsed ääred ilusti ära lõigata. Äärte hoidmiseks oleks vaja kedagi appi, sest need tahavad ära vajuda. Kui ääred ilusti üleval, tuleb pool toorjuustutäidisest valada koogivormi põhja. Siis aseta kõik ricottatäidisega rullid üksteise kõrvale toorjuustutäidise peale. Nüüdseks peaksid pannkoogiääred juba ise üleval seisma.


Kõige lõpuks kalla peale teine osa toorjuustutäidisest. Pane kook pöördõhuga ahju ja küpseta 45 minutit. Võta ahjust välja ja jahuta täielikult. Lõika üleliigsed pannkoogiääred koogiga sama kõrguseks.

Katteks sulata vesivannil valge šokolaad ja sega toasooja toorjuustu ning hapukoorega ühtlaseks. Kata kook seguga. Enne serveerimist raputa kook õrnalt kaneeliga üle ja kaunista jõhvikate või mandlilaastudega. Selle koogi ümber saab veel siduda ühe ilusa jõuluhõngulise lipsu. Hoia kooki külmas vähemalt kaks tundi. Serveeri kõige armsamatele!







Kommentaarid

Postita kommentaar