Kiire kanapitsa

Tavaliselt on pitsa see mugavusroog, mis on kõige parem just pitsarestoranist kaasa ostetuna, sest osa selle võlust seisnebki "mitte tainaga jamamises" ja faktis, et saad selle kätte juba 10 minuti pärast peale tellimist. Samas tuleb tunnistada, et kodu-tehtud pitsad on alati palju palju täidiserohkemad, sest sinna saab kuhjata just nii palju head ja paremat kui ise heaks arvad. Selle retsepti puhul on aga tõesti nii, et pitsa saab kodustes tingimustes koos taina tegemise, hakkimise ja küpsetamisega valmis kõigest 15 minutiga. See lihtne ja ülimalt pehme ja suussulav pitsaretsept, mille algversiooni leidsin BBC nädala retseptide alt, on tõesti väärt üles kirjutamist. Katteks võib igaüks muidugi panna täpselt seda, mis endale meeldib. Minu versioon sisaldab kana-ananassi-BBQ kastme kooslust. Peamiselt on selle pitsaretsepti saladus aga imelihtne ja pehme põhi.



Tainas:
150 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soodat
0,5 tl soola
150 g naturaalset jogurtit

Kate:
6 spl purustatud tomateid, tomatipastat või letšot
2 küüslauguküünt
1 tl pitsamaitseainet
100 g küpsetatud kanaliha tükke
75-100 g ananassi või ananassikonservi
1/4 suurt punast sibulat
6-10 päikesekuivatatud tomati viilu
100 g riivitud juustu
Suur peotäis spinatilehti
2-3 spl BBQ kastet

Taina jaoks sega omavahel kuivained ja lisa juurde jogurt. Mätsi tainaks ja tõsta tainas jahuga kaetud ahjuplaadile. Mätsi tainas käte (ja jahu) abil laiaks pitsapõhjaks ja eelküpseta 220-kraadises ahjus 3-4 minutit. 

Kui kasutad juba valmis letšot, võid kohe letšo pitsa peale laotada. Muul juhul prae peeneks hakitud küüslauk väheses õlis. Lisa purustatud tomatid või tomatikaste ning pitsamaitseaine ja lase mõned minutid kastmel podiseda. Määri kaste pitsapõhjale. Kata pitsa eelnevalt valmis küpsetatud kana, ananassi ja päikesekuivatatud tomati tükkide ja sibulaviiludega. Kata juustuga ja küpseta veel umbkaudu 5 minutit kuni juust on sulanud ja mõnusalt pruuni jumega. 


Nüüd lisa BBQ kaste ja kõige peale puista värske spinat. Valmis! Naudi!






Kommentaarid