Rabarberi-halvaakook


Rabarberi hooaeg on varsti möödas ja kohe-kohe on maasikad tulemas. Seega tuleb veel rabarberile au anda ja kirja panna üks minu lemmikuks saanud rabarberikoogi retsept. Seda kooki saab teha nii tavalisemas versioonis kui ka tervislikumas variandis. Tervislikuma variandina saaks asendada kas osa või terve nisujahu tatra- või maisi- või riisijahuga. Vahukoore võib asendada ülimõnusa kookoskoorega. Nii saab igaüks valida, kui patuvaba magustoitu tahab. Mõlemat moodi on igal juhul superhea ja kindlasti peab iga halvaasõber seda proovima. Originaalretsept on pärit Angeelika Kangilt. Eriti mõnus on see kook värsketest piparmündi ja mustsõstralehtedest tehtud teega!





Kate:
150 g võid
1 dl suhkrut
2,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1 spl vett

Täidis:
3 jämedat rabarberi vart
4 tl kartulitärklist
1 dl suhkrut
100 g halvaad

Lisand:
2 dl vahukoort
50 g halvaad
1 tl naturaalset vanillipulbrit

Vahusta toasoe või ja suhkur. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool ning lisa võivahule. Lisa ka vesi ja sega ühtlaseks. Suru või rulli tainas küpsetuspaberil 24 cm läbimõõduga kettaks ja pane külmkappi. Täidise jaoks sega kooritud, tükeldatud rabarber, tärklis, suhkur ja jämeda riiviga riivitud halvaa. Kalla täidis 24 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja tõsta tainaketas kiire liigutusega kaaneks peale. Eemalda küpsetuspaber ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Halvaavahukoore jaoks vahusta vahukoor ja sega juurde naturaalne tume vanillipulber ja riivitud halvaa. Soovi korral võid lisada veel suhkrut. Serveeri kooki leigelt koos halvaavahukoore või halvaakookoskoorega. 





Kommentaarid