Think outside the box burger

Siin on midagi, mis oleks nagu burger, aga samas ei ole ka. Retsepti idee sain Jamie Oliveri raamatut poes sirvides. Pirn, peekon ja kodujuust ei tundu just selline "teada-tuntud" kooslus ja seepärast tuligi huvi järgi proovida. Pean tunnistama, et tuli kokku väga mõnus ja kerge burgerilaadne eine! Ja siinkohal on oluline mainida, et värske ja pehme ciabatta on lihtsalt kohustuslik selle burksi õnnestumisel.




Vaja läheb (kahele):
0,5-1 pehmet, värsket ja tumedat ciabattat
Peotäis salatilehti (frillice salat on parim)
4 peekoniriba
1 väiksem või keskmine pirn
1 spl mett
1 Portobello seen
2-3 redist
75 g Emmentali juustu
200 g kodujuustu hapukoorega
Sidrunimahla
Soola
Pipart
Oliivõli

Lõika pirnid viiludeks ja prae pannil vähese õliga kuldseks. Lisa ka mesi ja prae veel veidi. Prae eraldi ära parajateks tükkideks lõigatud seen ja lisa hiljem peekon. Kodujuustukastmeks lisa kodujuustule maitse järgi sidrunimahla, törts oliivõli, soola ja pipart. Viiluta ka Emmentali juust ja redis. Nüüd lõika ciabatta vastavalt selle kujule täpselt nii, et selle saaks poolitada kaheks, kuid jäta üks ots lõikamata, siis on mugavam süüa. Aseta ciabatta vahele Emmentali juust, pirniviilud, seened ja kaks lõiku peekonit ja pane korraks 175-kraadisesse ahju kuni juust on sulanud. Nüüd lisa salatileht, redis ja kodujuust ja ongi valmis! 




Kommentaarid