Imekiire õunamagustoit
Ei möödu vist õhtut, kui mul ei tuleks mingil hetkel peale magusaisu. Ma lihtsalt ei saa ilma õhtuse magusaampsuta. Ja see jutt, et õhtul peaks ainult valku sööma ja mitte mingil juhul süsivesikuid, sellest ei suuda ma kuidagi kinni pidada. Seega on kõige paremad just need magustoidud, mida saaks teha hästi väikese koguse, et seda lihtsalt pole võimalik juurde võtta! Tegelikult sobib see magustoit imehästi ka hommikuks, kus süsivesikute söömine ongi rangelt soovituslik.
Vaja läheb (kahele):
1 hapukas õun
1 spl toasooja võid
1 spl fariinsuhkrut
1 tl suhkrut
0,5 tl kardemoni
Soovi korral 0,5 tl kaneeli
2 spl mandlilaaste
2 spl kaerahelbeid
Serveerimiseks vanillipudingit või vanillijäätist
Lõika õun viiludeks ja sega fariinsuhkru, kardemoni ja kaneeliga. Aseta õunaviilud vormide põhja. Sega omavahel mandlilaastud, kaerahelbed, suhkur ja haki sisse või. Kui segu on ühtlane, puista õunas sellega üle ja pane 175-kraadisesse ahju. Küpseta 20 minutit ja söö soojalt koos jäätise või pudinguga.
Kommentaarid
Postita kommentaar