Suvine tikri-beseekook

Õues on tikrid juba valmis ja suur-suur tahtmine oli neid ikka koogi sisse toppida, niisama ju tervet põõsast tühjaks süüa ei jõua! Jällegi tegin koogi 20 cm vormi, et jõuaks ikka kõik ära süüa, et siis juba homme uus kook teha. Koogi mõnus krõbe põhi, mis muuseas on täiesti gluteenivaba, hapu tikripüree ja magus besee on nii nii mõnnad kõik koos. Suhkru kogust saab iga üks oma maitse järgi panna, oleneb ka sellest kui magusad on tikrid. Eriti tore on see, et tänu hapukusele ei teki koogitüki söömisest magusamürgitust, nii et jõuab isegi mitu tükki süüa... 




Liivatainas:
125 g riisi- ja maisijahu pooleks (muidugi võib kasutada ka tavalist nisujahu)
2 spl suhkrut
0.5 tl soola
75 g võid
1 S suuruses muna

Tikripüree:
200-300 g tikreid
1 spl maisijahu
1-3 spl suhkrut

Besee:
2-3 suurt munavalget
2-4 spl suhkrut

Taina jaoks sega kausis jahud, suhkru ja soolaga. Haki suurde või ja sega seni kuni moodustub ühtlane segu. Lõpuks vahusta või klopi juurde muna ja sega jällegi ühtlaseks. Mässi tainas kilesse ja jäta 0,5-1 tunniks külma (kui väga kiire on, võib selle ka vahele jätta, midagi katastroofilist ei juhtu). Nüüd suru tainas 20 cm küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhja ja äärtesse. Eelküpseta 180-200-kraadises ahjus kuni 10 minutit. Samal ajal püreesta tikrid ja sega suhkru ja maisitärklisega. 

Munavalge koguse võid ise valida, kuna minul oli eelmise päeva brüleekreemi tegemisest üle 3 munavalget, tegin veidi lopsakama beseekatte. Vahusta eraldi kausis munavalged ja lisa juba peaaegu kõvale vahule ka suhkur. Kui põhi on eelküpsenud, laota sellele püree ja kõige peale besee. Küpseta 175-kraadises ahjus ca 25 minutit kuni besee on ilusti kuldpruun. Naudi...








Kommentaarid