Kukeseene-peekoni risotto

Olen suvel mööda Eestit rännates käinud päris paljudes erinevates restoranides ja millegipärast on mulle menüüdest tihti silma jäänud just risottod. Kuna kukeseene aeg on juba käes, siis mõtlesingi alustuseks proovida risottot just minu lemmikseentega. Peekon ja seened sobivad ideaalselt ning midagi rasket siin pole, nii et teen teinekordki. Siis võib-olla juba mõne muu maitsega.




Vaja läheb (4-6 inimesele)
ca 100-150 g risottoriisi
1 sibul
2 küüslauguküünt
20 g võid
2 oksa rosmariini
1 köögivilja või seene puljongikuubik
ohtralt vett
30 g riivitud Parmesani
0,5 klaasi valget veini
150 g võiga praetud kukeseeni
100 g toorjuustu (sinu lemmikmaitsega)
75-100 g peekonit

Tükelda sibul ja küüslauk ning prae suurel pannil koos võiga. Lisa rosmariin ja puljongikuubik koos ühe tassi veega. Sega nii, et puljongikuubik pannil ära lahustuks. Lisa ka risottoriis ja lase kaane all haududa, seejuures vahepeal pidevalt vett lisades, et riis kinni ei jääks. Vastavalt sellele, kas pannil on liiga vähe või palju vett, vala seda juurde või tõsta kaas, et vesi aurustuks. Riis peaks olema kuni valmimiseni veega kaetud. Kui riis hakkab valmima, siis lisa parmesan ja kukeseened. Seejärel lase veel vähemaks aurustuda ja lisa valge vein. Lase alkoholil ära aurustuda. Viimaks lisa tükeldatud ja eelnevalt eraldi pannil krõbedaks pruunistatud peekon ja sega juurde ka toorjuust. Serveeri riivitud parmesaniga. 





Kommentaarid