Kodune meekook

Kes meist ei teaks meekooki. Seda mitmekihilist ja vana hea teada-tuntud maitsega. Küll aga on ise tehtud meekook veelgi parem, kuna meeletu suhkrukoguse asemel, mis tegelikult meekooki pannakse, saab kasutada ikka mett ennast ja just see teeb selle koogi isegi tervislikuks, kuna mees on ju nii palju häid omadusi. Selles koogis ei lähe nendest headest omadustest ka palju kaduma, kuna suurem osa meest läheb just kreemi sisse, mis kuumutamist ei vaja. Igatahes tasub kõigil meekoogi sõpradel selle tegemine ette võtta.


Koogipõhjad:

2 muna
1,5 dl suhkrut
60 g võid
0,5 dl vedelat mett
4 dl täistera-kaerajahu
3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Põhjade jaoks vahusta munad suhkruga kohevaks. Sulata potis või ja lisa seejärel mesi. Tõsta soojale segule juurde munavaht ja kuumuta keemiseni. Tõsta pott tulelt, lisa omavahel eelnevalt segatud kuivained ja sega ühtlaseks tainapalliks. Jaga see nüüd viieks võrdseks osaks ja rulli igat tükki jahusel pinnal ümmarguseks kettaks. Aseta tainakiht küpsetuspaberile ja küpseta ükshaaval 175-kraadises ahjus 5-8 minutit. 

Kreem:
1 kg hapukoort
1,5 dl vedelat mett

Sega kreem kokku ja pane kook kokku nii, et üks tainaplaatidest purusta näppude vahel puruks. Ülejäänute vahele jaga kreem ning peale puista veel purustatud koogipudi. Lase koogil kindlasti vähemalt viis tundi taheneda. Naudi!

































Kommentaarid