Geisha tort

Geisha on šokolaadidest minu vaieldamatu lemmik. Ja kui pähklimekiga šokolaad saab kokku veel karamelli ja vahukoorega, siis on see üks magus amps, mis sobib igale pidulauale. Kõige parem selle tordi juures on veel see, et selle valmistamine on imelihtne, kuigi tulemus näeb palju peenem välja. Tean paljusid, kes ütlevad, et kui juba kooki süüa, siis peab see olema tõeliselt rammus ja magus. Mina olen pigem mahedamate kookide armastaja ja et kook natuke lahjem tuleks, kasutasin siin kreemis jogurtit, selle võib edukalt asendada kreemisema toorjuustuga.




Biskviit:
125 g võid
125 g suhkrut
125 g jahu
0,25 tl küpsetuspulbrit
2 muna
0.5 tl naturaalset vanillipulbrit


Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval vahustamist jätkates munad ning seejärel küpsetuspulbriga segatud jahu. Lisa ka vanilje. Kalla 26 cm läbimõõduga lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 15-20 minutit 180-kraadises ahjus. Jahuta.

Täidis:
100 g Geisha šokolaadi
1 tops keedetud karamellist kondentspiima
100 g röstitud metspähkleid
400 ml vahukoort
4-6 spl suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
200 g Kreeka jogurtit või toorjuustu
200 ml hapukoort
6 lehte želatiini+ veidike piima või apelsinimahla

Hoia koogipõhja koogivormis ja kata keedetud kondentspiimaga. Puista üle suuremateks tükkideks hakitud šokolaadi ja pähklitega. Kreemi jaoks pane želatiinilehed likku. Vahusta vahukoor suhkrutega, lisa jogurt ja hapukoor. Sulata nüüd želatiin kuumas piimas või apelsinimahlas, lase veidi jahtuda ja kalla aeglaselt ja pidevalt segades ülejäänud kreemi sisse. Kalla kreem koogile ja pane külmkappi. 

Kate:
200 g Geisha šokolaadi
100 ml vahukoort
100 g röstitud metspähkleid

Katte jaoks pane vahukoor paksupõhjalisse potti ja lisa sinna šokolaaditükid. Sulata madalal tulel ühtlaseks kreemiks ja kata sellega tort. Kui tahad marmorjat tulemust, siis vajuta katte panemisel veidi kõvemini, et valge kreem tuleks katte alt veidi välja. Puista äärtele pähklitükid. Lase külmikus vähemalt 3 h taheneda. Naudi!










Kommentaarid