Kookose-kakaokreem – midagi kerget igas mõttes.

10-minuti magustoit, mida süües ei teki tunnet nagu oleksid kogu päeva suhkru- ja rasvakoguse endale ühe korraga sisse ampsanud. Kookoskreem ja datlipüree koos kakaoga on mõnusalt kerged ja magusad ning sobivad maasikatega ülihästi. Kaunistamiseks võid puistada kreemile magustamata kakaod või siis hoopiski serveerida veidike pidulikumalt vahukoore ja maasikatega. Minu lemmikkombo, mis minu meelest annab parima ja lihtsaima tulemuse, on puistada kreemikesed üle kakaoga ja kaunistada maasikatega.




Vaja läheb (neljale):
400 g kookoskreemi
50 g magustamata kakaod
200 g kivideta datleid + veidike vett
0,5 tl naturaalset vaniljepulbrit

Kaunistamiseks:
Maasikaid
Magustamata kakaod
Vahukoort

Datlipüree jaoks lisa potti datlid ja vesi nii, et datlid oleksid veega kaetud. Keeda umbes 15 minutit madalal tulel kaanega (kui vett jääb väheks, siis lisa vahepeal veidike) ja siis 5 minutit ilma kaaneta, et vesi aurustuks. Püreesta datlid ja lase jahtuda.

Vahusta kõik komponendid, vala võrdselt nelja vormi. Lase külmkapis vähemalt 1 tund taheneda. Enne serveerimist kaunista!


Kommentaarid