Juustukook pirniga

Igal sügisel jõuab kätte see hetk, kui saad aru, et enam vananaiste suve tagasi ei tule ja pigem tuleks süüdata kaminasse tuli ja hakata valmistuma talveks. Ega jõuludki enam ju kaugel pole, samas jõuluajale omaseid rammusaid roogasid ka veel ei tahaks. Niisiis saigi valmis üks mõnus pirnikook, millele on lisatud veidike jõuluhõngu meenutavaid maitseid nagu mesi, kardemon ja piparkoogid, kuid samas on kook piisavalt kerge, nii et mitu tükki järjest ära süüa pole mingi probleem. Kui piparkooke veel sügisel saada ei ole, võib asendada piparkoogid tavaliste kaeraküpsistega ja lisada veidike piparkoogimaitseainet. Igal juhul väärib see kook proovimist. 



Vaja läheb:

200 g piparkooke
80 g võid
500 g toorjuustu
250 g ricotta kohupiima
4 muna
3 spl (kuhjaga) mett
1 tl kardemoni
2-3 pirni
200 ml vahukoort
1 tl vanillisuhkrut
kaunistuseks veidike kreeka pähkleid  ja vedelat mett

Purusta küpsised ja sega sulatatud võiga. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse koogivormi ja pane see täidise valmimise ajaks külmkappi. Sega omavahel toasoojad munad, toorjuust, ricotta, mesi ja kardemon nii, et moodustuks ühtlane segu. Lõika pirnid õhukesteks viiludeks. Nüüd kalla pool täidisest põhjale, laota peale pirniviilud ning siis ülejäänud täidis. Küpseta 160-kraadises ahjus tund aega. Soovitav on panna ahju veel anum veega, kuna see hoiab koogi pealispinda katki minemast. Kui kook on jahtunud, vahusta vahukoor vanillisuhkruga ja laota koogile. Kaunista vedela mee ja pähklitega. Naudi!




Kommentaarid