Suvikõrvitsa "pasta"

Suvikõrvits on kõikidest köögiviljades minu üks suur lemmik. Kas siis grillituna või hakituna ühepajatoidu või pasta juurde on see lihtsalt suurepärane. Suvikõrvitsapasta on aga hea alternatiiv tavalisele nisupastale ja minu meelest palju palju maitsvam. Õnneks on ka valmistamine kiire ja lihtne ning suvikõrvitsast nuudlite saamine õnnestub hästi tavalise suure riiviga, kuigi olen blogides näinud ka spetsiaalseid ribastamismasinaid, mida mina poest pole veel leidnud. Igal juhul üks kerge suvine roog igas mõttes.


Vaja läheb (1 portsion):

1 väiksemat sorti suvikõrvits
3 küüslauguküünt
praadimiseks õli
0,5 tassi köögiviljapuljongit
peotäis kirsstomateid
peotäis feta juustu kuubikuid
basiilikut
maitsestamiseks soola ja pipart

Riivi suvikõrvits ja proovi riivida nii, et jääksid võimalikult pikad spagetitaolised ribad. Haki ja prae pannil küüslauk, lisa seejärel suvikõrvits ja köögiviljapuljong. Kuumuta kuumal pannil mõned minutid kuni üleliigne vedelik eraldub. Lisa poolitatud kirsstomatid ja feta juust, kuumuta veel veidi ja valmis. Maitsesta soola ja pipraga ning serveeri besiilikuga. Naudi!




Kommentaarid