Värsked kiir-hapukurgid
Suur hapukurgi sööja ma ei ole, sest minumeelest on need lihtsalt liiga hapud ja värskust on vähe. Need ema tehtud pool-hapud kurgid või värsked hapukurgid on aga lihtsalt meeletult head ja nende valmistamine on kergem kui arvata võib. Kurke võib krõbistada niisama või tükeldada mõne salati sisse. Minu lemmiksalati sisse käivad just needsamad hapukurgid! Ja kõige parem on veel see, et kurgid on ülihead juba vähemalt viie tunni pärast.
Vaja läheb:
16 kurki
1,5 l keevat vett
1,5 spl soola
1,5 spl suhkrut
1,5 spl 30% äädikat
4-5 küüslauguküünt (ema küll ütleb, et mida rohkem, seda parem)
50-100g tilli või tillivarsi
5-10 mustsõstralehte (kui neid parasjagu ei leidu, võib ka ära jätta)
5-10 mustsõstralehte (kui neid parasjagu ei leidu, võib ka ära jätta)
Kalla kurkidele keev vesi, lisa sool, suhkur, äädikas, tükeldatud küüslauk, till ja mustsõstralehed ning pane jahedasse seisma. Lahjad hapukurgid on valmis juba viie tunni pärast, veidi hapukamad kurgid valmivad kaheteist tunniga.
Kommentaarid
Postita kommentaar