Suitsukanasalat
Siin on üks minu lemmiksalat, mille retsepti emaga kunagi kusagilt üles oleme noppinud. Kana, pirn ja viinamari ei pruugi esmapilgul just kõige parem kooslus tunduda, aga olen tõesti üllatunud, kuidas sellised maitsed nii hästi kokku sobivad. Kreeka pähkel on muidugi salati täht! Selle retsepti puhul on väga raske kindlaid koguseid öelda, sest igale ühele meeldib see erinevalt. Kui tahad veidi värskemat ja mahlasemat salatit, suurenda pirni ja viinamarjakogust. Kui aga eelistad eelkõige soolakust ja suitsukana, siis pane seda kohe ohtralt.
Vaja läheb:
2 kõvemat ja vähem magusamat pirni
1 suur suitsukanakints
1 kobar suuri helepunaseid viinamarju (need on kõige vähem magusamad)
1 suur peotäis hakitud Kreeka pähkleid
3-4 spl majoneesi
3-4 spl hapukoort või Kreeka jogurtit
Maitseks veel soola ja pipart
Haki kõik parajateks tükkideks, sega juurde hapukoor ja majonees, maitsesta soola ja pipraga. Valmis!
Ise teen sarnast salatit, lisan veel hiina kapsast, et oleks pisut kergem, ja riivitud suitsujuustu, et oleks jälle rammusam. Olenevalt hooajast võib viinamarju asendada ka mandariinidega. Ja kreeka pähkel tõesti rokib siin.
VastaKustutaJaa! Peab järgi proovima, tundub väga hea!
VastaKustutaSelle võrratu salati retsept on Angelika Kangi salati kaustas/brošüüris ,ma ei mäleta ilmumise aastat,aga oli siis kui Selver ka retsepte levitas.
VastaKustutaSelle võrratu salati retsept ilmus Angelika Kangisalati brošüüris, aastat ei mäleta kuid see oli umbes samal ajal kui Selvergi retsepte levitas.
VastaKustuta