Kana, tainakatte all peidus
Selle mõnusalt krõmpsuva taina all peidus olev kana koos koorese kastme ja juurviljadega on roog, mis satub ikka ja jälle minu menüüsse. Leidsin algse retsepti raamatust "500 pirukat ja kooki". Piimakastme valmistamine oli minu jaoks alguses paras peavalu. Esimest korda seda tehes mõtlesin, et "kas see peabki nii imelik välja nägema" ja tihti ei näe see piimakaste üldse selline välja, et see paksenema peaks. Selle peavalu ära hoidmiseks lisan siia piimakastme valmistamisest pilte, mis tõestavad, et nii tõesti peabki kõik olema! Selle toidu sisse saab hästi ära paigutada eelmisest päevast järele jäänud küpsetatud kana, olgu see siis praetult või ahjus küpsetatult, vahet ei ole. Kui osta poest toores kanaliha, siis on kõige mugavam viis see lihtsalt ära praadida. See imehea toit käib nii:
Vaja läheb (neljale kuni kuuele):
100 g lehttainast
2 kartulit
2 porgandit
2 spl võid
1 kanapuljongi kuubik/tarretis
2 spl nisujahu
0,5 l piima
80 g herneid (tunde järgi)
200-300 g küpsetatud kanaliha
Maitseks soola ja pipart
Tükelda kartul ja porgand ning keeda peaaegu pehmeks (u 5-10 min). Sulata potis või ja sega sinna sisse puljongikuubik.
Lisa jahu ja sega, kuni tekib pasta, mida tuleb kuumutada 1 minut.
Lisa vähehaaval aeglaselt segades piim.
Kui segu on ühtlane, kuumuta keskmisel kuumusel kuni kaste pakseneb (u 10-15 min).
Võta pott tulelt ja lisa köögiviljad, herned ja eelnevalt küpsetatud kanatükid. Maitsesta soola ja pipraga.
Kalla täidis ahjupotti.
Rulli lehttainas poti servaga võrdseks kettaks, et tainas ulatuks kõikidesse servadesse. Suru servad vastu poti äärt.
Tee kahvliga tainasse mõned õhuaugud või sisselõiked ja küpseta 30 minutit 190 kraadi juures. Lase jahtuda ja naudi!
Kommentaarid
Postita kommentaar