Tädi Tiia kurgisalat

Tore on see, et emade ja vanaemade retseptiraamatutest võib leida tohutul hulgal retsepte nagu Pireti panniroog, Epu pirukatainas, Tiina tomatisalat või Ra kook. Siit tuleb siis tädi Tiia kurgisalat, kes omakorda sai selle teiselt Tiialt, kes omakorda sai selle ühelt soomlaselt. Aga eks need head retseptid levivad, niisiis jagan minagi seda ülilihtsat salatit. Tihti juhtub selle salatiga aga paraku nii, et enne kui see lauale saab pandud, on keegi selle juba purgist korraga ära söönud.

See kurgisalat on ülimõnus nii grilli kõrvale kui ka niisama söömiseks. Maitselt mõnusalt äkiline, aga samas mahe. Ühest kogusest retseptist saab kaks purki salatit ja tore on see, et kui kurgid on vedelikust ära söödud, võib ühe korra veel uued kurgid peale valada ja jälle uus salat olemas. Kurgiks sobivad siia retsepti nii pikad kui ka lühikesed, seega mida parasjagu kodus leidub.





Vaja läheb:
1 kg kurke
tilli
3 keskmist küüslauku
1-2 spl lahjemat sinepit
0,5 l mullivett
0,5 dl soola
3 dl suhrut
0,5 dl äädikat

Viiluta kurgid, tükelda juurde küüslauk ja palju tilli. Nüüd sega kokku sinep, sool, suhkur, äädikas ja mullivesi. Vala kurkidele peale ja lase kausis pool tundi kuni tund aega seista. Seejärel pane salat purki (natuke vedelikku jääb üle) ja säilita külmkapis. Salat säilib külmkapis ligi kaks nädalat. 

Kommentaarid