Kõrvitsavahvlid

See retsept on tore, kuna sellega saab väga edukalt teha nii pannkooke kui ka vahvleid, kuid kuna minu elukohaks on praegu Belgia, siis olen hetkel pigem vahvlilainel. Sügise ja halloweeniga käib ikka kokku kõrvits ja just sellest esmapilgul küllaltki imeliku ja väärtusetuna tunduvast toorainest saab teha päris palju mõnusaid toite. Minule meeldib kõrvitsat just magusatesse kookidesse ja küpsetistesse panna. 

Need pannkoogid või vahvlid on maitselt kaneelised ja karamellised ehk täpselt sobivad üheks mõnusaks sügishommikuks. Selle retseptiga tulevad pannkoogid on eriti paksud ja õhulised. Kui küpsetad vahvleid vahvlimasinas, siis ära masina kaant ära lukusta. Kuna tainas tahab palju paisuda, siis on vaja ka vahvlimasinas selleks ruumi jätta. See retsept kuulub natuke ka tervislike retseptide kategooriasse, kuna rasvainet siia üldse ei lähe, ainult küpsetamiseks. Serveerimiseks sobib ideaalselt vahukoor või paksem jogurt ning vahtrasiirup või mesi.





Vaja läheb:
1 kõrvits (u 400 g)
120 ml piima
1 sidruni mahl
4 muna
100 g suhkrut
200 g nisujahu
100 g kaerajahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl soodat
praadimiseks õli

Tükelda kõrvits väikesteks kuubikuteks ja küpseta 180-kraadises ahjus 20-30 minutit kuni kõrvits on pehme. Jahuta, pane blenderisse ja surista ühtlaseks pastaks. Sega piim ja sidrun ja jäta vähemalt kümneks minutiks paksenema kuni moodustub hapupiim. Lisa kõrvitsale nüüd munad, suhkur ja piim ning mikserda ühtlaseks. Lisa nüüd omavahel segatud kuivained ja küpseta siis segu kas pannkoogipannil või vahvlimasinas. Naudi!



Kommentaarid