Brasiiliapärased pontšikud

Lihtsates asjades kohe on oma võlu. Olen pontšikuid juba kaua aega ise teha tahtnud, aga friteerimine on alati mind kuidagi ära hirmutanud. Tegelikult polnud asi pooltki nii raske kui ette kujutasin ja kodused, värsked pontšikud valmisid vaid poole tunniga. Pontšikute juurde käiv šokolaadikaste on tehtud Jamie Oliveri retsepti järgi. Brasiiliapäraseks teeb kastme laimi ja apelsini värksus ning tsipake rummi. Muidugi on Ladina-Ameerika hõngu ka pontšikutel, kuna suhkru-kaneeli segus veeretatud tainaribad ehk churrod on Brasiilias ja ka kogu maailmas väga armastatud.






Šokolaadikaste:

1 laim
1 apelsin
50 g suhkrut
50 ml heledat rummi
200 g tumedat šokolaadi
100 ml vahukoort

Kaneelisuhkur:

100 g suhkrut
1 spl kaneeli

Pontšikud:

1300 ml taimeõli
270 g nisujahu
50 g suhkrut
400 ml keefirit
2 suurt muna
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit

Kastme jaoks riivi laimi ja apelsini koor potti, pigista juurde mahl ja lisa rumm ning suhkur. Keeda segu kuni see on kolmandiku võrra väiksemaks aurustunud. Lisa siis šokolaaditükid ja sega ühtlaseks. Viimaks lisa vahukoor ja sega. Hoia segu kuni pontšikute valmimiseni soojas kohas.

Pontšikute jaoks pane õli potti kuumenema. Õli ei tohiks ulatuda üle poole poti kõrgusest. Samal ajal kui õli kuumeneb, valmista tainas. Sega selleks jahu ja suhkur. Eraldi kausis klopi lahti munad ja lisa keefir. Nüüd kalla keefirisegu kuivainetele ja sega ühtlaseks. Proovi nüüd õli kuumust sellega, et kalla üks väike törts tainast õlisse (NB! ole kuuma õliga väga ettevaatlik). Kui tainas tõuseb kohe pinnale ja hakkab koheselt värvuma kuldseks, on temperatuur õige. Korraga saad potis küpsetada umbes 5-6 pontšikut, mille saad kahe supilusika abil õli sisse potsatada. Küpseta pontšikuid umbes 3 minutit neid vahepeal keerates. Seerärel kasta kuumad ampsud kaneelisuhkru kausist läbi ja serveeri koos sooja kastmega. Naudi!









Kommentaarid