Mango pavlova

Pavlova on minu meelest kevad-suvise koogihooaja üks vaieldamatu esinumber. Kui jahust ja rammusatest šokolaadikookidest on küllalt, saabki võtta ette munad ning teha midagi kergemat. Kuna marjahooaeg on veel mitmete kuude taga, siis on sobiv kevadet alustada pigem päikeseliste puuviljadega. Mango on minu kindel number üks, mis üha sagedamini Eesti poodide valikus on isegi küllalti pehme ja küps. Hapukaks lisandiks veel sidrunikreem ja ongi kevade maitsed koos. Kuigi tort näeb üsna uhke välja, on selle valmistamine üllatavalt kerge. 


Vaja läheb:
5 munavalget
2,3 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
1 tl valge veini äädikat
1 spl maisitärklist
4 dl vahukoort
2 spl suhkrut
200 g toorjuustu
1 suurem sidrun
30 g võid+ 1 spl suhkrut
3 munakollast
1 küpset mangot
0,25 granaatõuna

Pane ahi 120 kraadi juurde sooja. Vahusta munavalged kohevaks vahuks, lisa vahustades vähehaaval suhkur ja vahusta veel umbes 10 minutit, kuni suhkur on ära sulanud.  Lisa vanillisuhkur, äädikas ja tärklis ning vahusta veel korra läbi. Kata nüüd ahjuplaat küpsetuspaberiga ja pintselda paber kergelt õliga üle. Tõsta besee plaadile ja tee sellest 24 cm läbimõõduga kausike, kuhu pärast kreem sisse läheb. Küpseta ahjus 1 tund ja 20 minutit. Hiljem lase veel lahtise ahjuuksega beseel täielikult jahtuda.

Sidrunikreemi jaoks pane potti riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, või, 3 munakollast ja 1 spl suhkrut. Kuumuta tasasel tulel pidevalt segades kuni kreem pakseneb.

Vahukoorekreemi jaoks vahusta korraga toorjuust, vahukoor ja suhkur, kuid jälgi, et üle ei vahustaks, muidu muutub kreem vedelaks tagasi. 

Nüüd lõika mango tükkideks ning kui besee on valmis ja jahtunud, tõsta kreem beseekaussi, nirista peale sidrunikreemi, lisa mangotükid ja granaatõuna seemned. Serveeri samal päeval. Naudi!



Kommentaarid