Mooniseemnemaiguga maasika-sidruni tort

Kui suveks tahta midagi head, värsket, maitsvat, aga midagi mitte liiga tavalist, siis harjumuspärase maasika-vahukoore tordi asemel võiks proovida natuke särtsakamat sidruni-mooni maasikatorti. Koogipõhja tegemine on tänu kondentspiimale nii kerge ja jääb see tüütu biskviidi munade vahustamine ja kõik muu õnnemäng ära. Kui vaja ''kindlapeale minekut'' ja kiiret tordipõhja, siis see on retsept, mida proovida. Retseptiidee sain üliarmsast leedulanna blogist, mille leiad siit. Leedukate ja eestlaste maitsemeeled eriti just magustoitude osas tunduvad küll päris sarnased olevat, sest Inglismaal foodfest'i külastades olid just leedukate letis esindatud need kõige kodusemad kohupiimapallid, marjakook ja kirju koer. See mooniseemnetort sai aga tehtud koolilõpetajatele ja nüüd olen minagi kõrgharitud ajakirjanduse erialal.






Mooniseemnepõhjad:
4 muna, eraldatult
1 purk kondentspiima 
140 g jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 spl mooniseemneid
0,5 tl soola

Vahukoorekreem:
250 g toorjuustu
0,5 tl naturaalset vanillipulbrit või 1 vanillikaun
200 ml vahukoort
2 spl tuhksuhkurt

Sidrunikreem:
60 ml sidrunimahla
110 g suhkrut
2 sidruni koort
2 muna
Näpuotsatäis soola
60 g võid
+
300 g maasikaid

Kuumuta ahi 180-kraadini. Vahusta munakollased heledaks vahuks, lisa kondentspiim. Sega omavahel kuivained ilma mooniseemneteta ja lisa munakollastele. Eraldi kausis vahusta munavalged ja sega kolmes jaos ülejäänud tainasse. Lisa mooniseemned ja kalla tainas 24-sentimeetrise läbimõõduga koogivormi. Küpseta 20-25 minutit. Lase jahtuda enne kui koogi pooleks lõikad.

Vahukoorekreemi jaoks vahusta toasoe toorjuust koos vanilje ja suhkruga kreemiseks. Hakka vähehaaval vahukoort juurde kallama. Lõpeta kohe vahustamine, kui tekib mõnus määritav kreem. Üle vahustamisel võib kreem jälle vedelaks minna. 

Sidrunikreemi jaoks klopi munad suhkru, soola ja riivitud sidrunikoorega lahti. Lisa sidrunimahl ja klopi veel. Pane kreem vesivannile ja kuumuta pidevalt segades, kuni kreem taheneb. Selleks läheb 5-10 minutit. Sega juurde või ja lase sulada. Jäta kreem jahtuma ja kata see toidukilega nii, et toidukile ulatuks kreemini. Nii ei teki kreemile jahenedes kõva kihti. 

Koogi kokku panemiseks lõika põhi kaheks ja lase täielikult jahtuda! Pane põhjale pool vahukoorekreemist, siis viilutatud maasikad ja seejärel ohtralt sidrunikreemi. Siis teine põhi, toorjuustukreem, sidrunikreem ja jällegi maasikad. Kaunistuseks võid lisada veel mooniseemneid, valget šokolaadi või tuhksuhkrut. 










Kommentaarid

  1. Sooviksin teha koogi, aga poole võrra suurema. Peaksin kasutama siis 1,5 purki kondentspiima kuid kas oleks okei asendada see 0,5 purki nt piimaga vms? Tänud 🙏🏼

    VastaKustuta

Postita kommentaar