Marja-lehttainatort

Sirvides Nadja koogiraamatut, leidsin hea lihtsa idee, kuidas tavalist kooki kerge vaevaga pidulikuks muuta. Selleks tuleb teha kaks lehttainapõhja, millest ühte saab kasutada koogi põhjana ja teist kaunistuseks. Kahe lehttainaplaadi vahele sokutasin ma nii palju hooajalisi marju kui vähegi võimalik, valget šokolaadi ja muidugi vahukoort. Tulemus on lihtne, maitselt tuttav, aga samas pidulik. 





Vaja läheb:

500 g lehttainast
Peotäis mandlilaaste ja teelusikatäis suhkrut
400 g vanillikohupiima
400 ml vahukoort
300 g valget šokolaadi
300 g maasikaid, vaarikaid, mustikaid, mustsõstraid jne
1 dl vahukoort
75 g suhkrut
1 spl võid

Jaga lehttainas pooleks ja rulli kaks 26-sentimeetrise läbimõõduga ringi. Puista ühe ringi peale mandlilaaste ja veidike suhkrut ning vajuta need õrnalt tainasse. Küpseta mõlemat ringi 220-kraadises ahjus 15 minutit.

Sulata valge šokolaad ja jahuta veidike. Vahusta kohupiim (kõige aeglasema kiirusega) ja lisa vahustades valge šokolaad. Vahusta eraldi vahukoor. Kui oled kindel, et valge šokolaadi-kohupiima segu ei ole enam soe, siis sega vahukoor õrnalt kohupiima hulka.

Pane ilma mandlilaastudeta lehttainapõhi 26-sentimeetrisesse koogivormi. Kalla peale kohupiimasegu, millesse oled eelnevad üliõrnalt seganud erinevad marjad (maasikad lõika väiksemateks tükkideks). Lõika teine lehttainaketas kümneks koogitükiks ehk sektoriks ja laota oma äranägemise järgi tordile. Jäta kook vähemalt kaheks tunniks külma.






Kommentaarid